• DOLAR 32.642
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2504.945
  • ...
TSK, Suriye Uçağını Düşürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, "Sınır bölgesine intikal eden bilgilere göre 20 dakika önce Suriye`nin Keseb kasabasının batı tarafına bir Suriye uçağının düştüğü bilgisi geldi" dedi.

Suriyeli Ermenilerin yaşadığı Keseb kasabası yakınlarında yerden havaya atılan bir füze ile vurulan savaş uçağı vuruldu. Bölgedeki Türkiye Savaş Uçakları, ısıya duyarlı aldatıcı füzeler kullanarak bölgeden uzaklaştı.

Suriye`de rejim güçleri ve muhalifler arasında yaşanan çatışmalar devam ediyor. Çatışmalar sırasında Hatay`ın Yayladağı İlçesinde, sınırın Suriye tarafında bir savaş uçağının düştüğü bildirildi.

Suriye`de Ensaur`ş Şam, Nusra Cephesi ve Fetih 2`nci Tümeni unsurlarından oluşan birlikler, yaklaşık üç gün süren şiddetli çatışmaların ardından Esad rejiminin elindeki son sınır kapısı olan Keseb Sınır Kapısı`nda kontrolü ele geçirmişti. Tekbir getirip, özgürlük sloganları atarak "zaferlerini" kutlayan muhalifler, sınır kapısı yakınındaki bir binanın çatısındaki Beşşar Esed fotoğrafını yere indirerek yakmışlardı.

Muhalif komutanlardan Abu Muhammed, dün gece sınır kapısındaki tüm binaları ele geçirdiklerini söyledi. Çatışmalarda muhalif gruptan 10 kişinin öldüğünü söyleyen Muhammed; 30 muhalifin de yaralandığını belirtti, Keseb bölgesinde çatışmaların halen sürmekte olduğunu bildirdi.

AA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir