• DOLAR 32.338
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2310.4
  • ...
Irak Kürdistan`ından HÜDA PAR`a ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Irak Kürdistanı’ndan gelen Yekgirto (Yekiti İslami Kürdistan Partisi) heyeti, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Diyarbakır il Başkanlığını ziyaret etti.

 Muhammed Rauf, Ebubekir Xalid ve Nesrefddin Seid`ten oluşan Yekgırto heyetini, HÜDA PAR’ın Teşkilattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bahattin Temel karşıladı.

 Heyet adına bir konuşan Encümen Başkanı Muhammed Rauf, iade-i ziyarette bulunmak için geldiklerini belirterek, 30 Mart seçimlerinin sorunsuz geçmesi temennilerini dile getirdi.

 İnsanın İslamiyet için hem hedef hem de vesile olduğunu ifade eden Rauf, “İnsan amaçtır da hedeftir de. Eğer biz insansak, insan olmayan, bahtsız, kötü, Allah’ı bilmeyen Allah’ı tanımayan bir insanı seçmememiz gerekir. Ana yurdumuzu kalkındıracak, dinimizin hizmetini yapacak, ibadetlerimizin hizmetini yapacak insanları seçmemiz gerekir. İşte böyle insanları başımıza getirmemiz gerekir. Hak neredeyse onun peşinde olmamız lazım, iyiliğin yanında olup kötülüğün karşısında olmamız gerekir. Adaletin yanında olup zulmün karşısında olmamız gerekir, tevhidin yanında olup şirkin karşısında olmamız gerekir. İçinde vicdansızlık olan bozgunculuk olan içinde zarar olan bir şey varsa biz Müslümanlar olarak bunu kabul etmememiz gerekir. İnsanlar için hava için toplum için vicdansızlık olan içinde zarar olan şeyleri Müslümanlar olarak bunları kabul etmememiz gerekir.” diye konuştu.

 “Hür Dava Partisi’nin çalışmalarını ve gayretlerini gördük”
Yapılan ziyaretleşmelerden çok mutlu olduklarını dile getiren Rauf, “Hür Dava Partili kardeşlerimizi, seydalarımızı dinledik. Hür Dava Partisi’nin çalışmalarını ve gayretlerini gördük. Şehirlerde, hizmet alanın da, özgürlükler alanında güzel şeyler vaad ettiklerini Diyarbakır’a gelerek gördük.” ifadelerini kullandı.

 Birlik ve beraberliğini önemine değinen Rauf, “Eğer birlik olmazsak bu milleti ihya etmemiz mümkün olmayacaktır. Birbirimizden ayrı bir şekilde aynı amaca hizmet etmemiz mümkün değildir. Mutlaka zaman zaman kendi aramızda da hastalıklar olabilir buna rağmen sürekli sabır ve sağduyu çağrısı yapmışızdır. Bu millete hizmet etmek bu milletin dinin ve ahlakını nasıl ihya edeceğiz onun çalışması içerisinde olmamız lazım. Bizim amacımız bu topraklarda, bu memlekette insanlara en iyi şekilde nasıl hizmet edebiliriz onun çabası içerisindeyiz.” diye konuştu.
Rauf son olarak, “Bundan dolayı göstermiş olduğunuz çabadan dolayı da size de teşekkür ediyoruz.” diyerek sözlerini noktaladı.  (Ali Gültekin/Ali Adiyaman - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir