• DOLAR 32.642
  • EURO 35.166
  • ALTIN 2502.554
  • ...
Diyarbakır'da YGS heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Üniversiteye giriş sınavlarının ilk aşaması olan Yüksek Öğretime Geçiş sınavı bugün yapıldı. 2 Milyon 86 bin adayın girdiği sınav saat 10.00'da başladı, ÖSYM'nin sınava girilecek okullarda aldığı güvenlik önlemleri dikkat çekti. Sınava girecek öğrencilerle yaptığımız röportajda öğrencilerin heyecanlı olup olmadıklarını, sınava hazır olup olmadıklarını sorduk.

 

Hakan Kaplan sınavdan umutsuz olduğunu söyleyerek, “Sınava az çok çalıştım, heyecanlı da değilim, galiba heyecanlı olmamam çalışmadığımdandır. İnşallah bu sene olmasa gelecek sene çalışıp kazanırım.” dedi.

 

Bir diğer öğrenci Yakup M. ise heyecanlı olduğunu söyleyerek, “Sınava gireceğim için heyecanlıyım, çünkü bu sınava çok çalıştım. Allah nasip kısmet ederse çalışmamın semeresini de alırım.” ifadelerini kullandı.

 

Bir diğer öğrenci Sidar A. da, sınavın zor olmasından yakınarak, “Bu sınav sistemi her sene değişiyor artık ne yapacağımızı bilemiyoruz. Her sene değişen sınav sistemi öğrencilerin kafasında karışıklık yaratıyor bundan dolayı da öğrenciler zorlanıyor.” Dedi.

 

Çocuklarıyla sınav yerlerine gelen anne babaların heyecanlı oldukları gözlendi.  (Ali Gültekin/Hamza Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir