• DOLAR 32.53
  • EURO 34.866
  • ALTIN 2429.007
  • ...
Batman'da  "Çanakkale" konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Çanakkale savaşının öneminin anlatıldığı konferansa konuşmacı olarak Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe, Gaziantep Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuri Yavuz, İpek Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Çiçek ve Batman Üniversitesi Okt. Ahmet İlyas katıldı.

 

Prof. Dr. Göktepe, Prof. Dr. Yavuz, Prof. Dr. Çiçek, Okt. İlyas Konferans öncesi Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam’ı Batı Raman Kampüsü’nde makamında ziyaret etti.

 

Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Göktepe, Üniversite’nin şeref defterine düşüncelerini yazdı. Heyet daha sonra Üniversite Merkezi  kütüphanesini gezdi. Prof. Dr. Göktepe kütüphaneyle ilgili hayranlıklarını dile getirdi. Mühendislik-Mimarlık Fakültesi’ni de gezen heyet daha sonra Batı Raman Konferans salonunda öğrencilerle bir araya geldi.

 

Düzenlenen konferansta öğrencilere Çanakkale savaşının sonuçları ve kazanılan savaşın bir milli değer olduğu dile getirildi.

 

Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Göktepe, “Çanakkale savaşına alınan askerlerin cephe bölgesine yakın illerden alınması, illere göre şehit dağılımında önemli etkendir. Çanakkale savaşında yoğun olarak 15 yaşındaki gençlerimiz de cephede düşmana karşı savaşmıştır. Çanakkale savaşında yaşları 15 ile 45 arasında değişen çok sayıda şehidimiz olmuştur. Çanakkale Savaşı’nda askerimizin şartları ağırdı. İki milyon insanımız askere gitmiş. Dolayısıyla üretecek nesil cepheye gitmiş ve üretim azalmıştır. Tüketimde çok olunca bir dengesizlik oluşmuştur. Ürünün azlığı ve ürünü cepheye taşıma sorunu meydana gelmiştir. Bu askeri ister istemez etkilemiştir. Ama askerlerimiz bundan hiç şikayet etmemiştir. Bütün bunlara rağmen askerlerimiz kendisinden beklenenin üzerinde bir performans sergilemiştir. Bu nedenle İngilizlerin hafızasında Gelibolu mağlubiyeti ciddi bir yer etmiştir.” ifadelerini kullandı.

 

Konferans sonrası Rektör Prof. Dr. Uluçam, düzenlenen etkinliği çok anlamlı bulduğunu belirterek Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe, Gaziantep Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuri Yavuz, İpek Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Çiçek ve Batman Üniversitesi Okt. Ahmet İlyas’a teşekkür edip plaket takdim etti.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir