• DOLAR 32.592
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2507.48
  • ...
Bitlis`te YGS heyecanı başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Bitlis’te de yükseköğretime giriş sınav heyecanı başladı. Yükseköğretim geçiş sınavının ilk ayağı bugün saat 10.00 da başladı.

 Sabahın erken saatlerinde kalkan öğrenciler, sınav için hazırlıklarını tamamlayarak sınava gireceği okulların bahçesinde toplandılar. İlçeden merkeze gelip sınava girecek olan öğrenciler sınava yetişebilmeleri için daha erken saatlerde merkeze geldiler.

  Kimi öğrenciler aileleriyle sınava gireceği okula gelirken, kimileri daha rahat olmak için yalnız başlarına geldiler. Sınava yarım saat kala okullarda bulunan görevli polisler öğrencilerin üstlerini titizlikle arayarak sınav salonlarına aldılar.

 Sınava girecek öğrenciler sınav giriş belgesini ve kimliklerini görevlilere göstererek içeri girdiler. Kimliğini unutan bazı öğrencilerde hükümet konağında bulunan nüfus müdürlüğünde aile kayıt örneklerini çıkararak sınava girdi.

 Sınava başlamasına 10 dakika kalan görevli polisler tarafında, okul bahçesinde bekleyen çocukların ailelerinden okul bahçesini boşaltmaları istenildi.

 Bir yandan sınava giren öğrenciler içerde ter dökerken dışarıda kalan aileler de oturdukları yerlerde Yasin-i şerifi okuyarak çocuklarının başarısı için dua da bulundular.  (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir