• DOLAR 32.584
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2417.64
  • ...
700 Gramlık Bebeğe Kalp Ameliyatı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Turgut Özal Tıp Merkezi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Olcay Murat Dişli, düzenlediği basın toplantısında, prematüre doğan Ece Nur Atlamaz`ın anne karnında açık olan ve doğumla kapanması gereken kalp damarındaki sorun nedeniyle ameliyata alındığını söyledi.

Dişli, yeni doğan servisinde solunum cihazına bağlı olarak takip edilen bebeğin, 2 ay önce geçirdiği kalp ameliyatıyla sağlığına kavuştuğunu söyledi.

Ece Nur bebeğin, hem ağırlığının düşük olması, hem de çok küçük doğması nedeniyle risk taşıdığını vurgulayan Dişli, ``Başarılı bir ameliyat sonrasında yeni doğan servisindeki titiz bakım sonrasında bebeğimiz sağlığına kavuşmuş bulunuyor. Şu anda 1 kilo 360 gram ağırlığında. Bebeğimizi en kısa zamanda taburcu etmeyi düşünüyoruz`` diye konuştu.

Turgut Özal Tıp Merkezi Kalp Damar Cerrahisi olarak bebek ameliyatlarında bölgenin eksiğini gidermek üzere çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Dişli, bu anlamda güzel şeyler yaptıklarına inandıklarını sözlerine ekledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir