Doktorsuz Hastane vatandaşları mağdur ediyor
2006 yılından beri yeni binasında hizmet veren Çermik Devlet Hastanesinde doktor eksikliği vatandaşları mağdur ediyor
DİYARBAKIR – 2006 yılından beri yeni binasında hizmet veren Çermik Devlet Hastanesinde kadın doğum, çocuk polikliniği, göz ve genel cerrahi bölümlerinde düzenli bir şekilde doktor bulunmayışı, vatandaşları mağdur ediyor.
50 yataklı Çermik Devlet Hastanesine sadece Çermik merkezindekileri değil, Çüngüş ve köylerinden gelen vatandaşları da mağdur ediyor.
Acil durumlarda Çermik Devlet Hastanesinde branşına göre doktor bulamayan kimi vatandaşlar, kendi imkânlarıyla Ergani ve Diyarbakır’daki hastanelere gitmek zorunda kalıyorlar.
Hastanede Kadın doğum uzmanının düzenli bir şekilde olmamasından yakınan vatandaşlardan Ahmet Kaçmaz, duruma tepki göstererek, “Köyümüz ilçeden 8 kilometre uzaklıktadır. Doğumla ilgili hastamız oluyor, hastaneye getiriyoruz ama doktor yok. Buradan bizi Ergani’ye sevk ediyorlar. Ergani’deki doktorlar da, ‘Çermik’te doktor yok mu? Neden hastalarını buraya gönderiyorlar.’ diyorlar. Öyle ki bazen de Ergani hastanesi de bizi Diyarbakır’a sevk ediyor. Şahsi aracımız yok. Bu durumda maddi ve manevi olarak mağdur oluyoruz. Geçen hafta yeğenimin hanımı rahatsızlanmış, onu hastaneye getirmişler. Nöbetçi doktor, ‘Hastanızın durumu ağır şimdi hastanızı yatırsak ona bakabilecek doktor yok. Hastanızı biran önce Ergani’ye ya da Diyarbakır’a götürün.’ deyince yeğenim de o gece alıp onu Diyarbakır’a götürdü. Bu gerçekten büyük bir mağduriyettir.” dedi.
Devlet Hastanesinde geçici görevli çocuk uzmanı olmamasından ötürü mağdur olduğunu dile getiren vatandaşlardan Ali Doğan, “Bu bölümde düzenli olarak doktor bulunmuyor. Başka yerlerden geçici görevli uzmanlar gelip kısa süreli kalıyorlar. Her defasında farklı doktorların gelmesi bizleri mağdur ediyor.” ifadelerini kullandı.
Gözünden rahatsız olan ve bu yüzden tedavi olamayan İbrahim Kahraman isimli vatandaş, ‘Dün rahatsızlığımdan dolayı hastaneye gittim. Fakat dört aydan beri göz doktorunun olmadığını söylediler. Ben de mecburen yarına Ergani devlet hastanesine gidip tedavi olacağım. Bu da bize külfet oluyor.” diyerek tepkisini dile getirdi.
Öte yandan çermik ilçesine atanan doktorların ilk fırsatta tayinlerini istedikleri, Çermik ilçesinin küçük olması, sosyal ve kültürel anlamda ihmal edilmiş olması nedeniyle kimi doktorların da ilk fırsatta tayinlerini istedikleri iddia edildi.
Ayrıca doktorların kendilerini güvende hissetmedikleri, hasta yakınlarının doktorlar üzerinde baskı kurmalarının da hastanenin doktorsuz kalması üzerinde etkisinin olduğu iddialar arasında. Bu yüzden hastaneye ocak ayında 4 güvenlikçi alındığı ifade ediliyor. (İLKHA)