• DOLAR 32.542
  • EURO 34.894
  • ALTIN 2476.338
  • ...
Bingöl`de1 ayda 82 Bin 971 hasta muayene oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği verilerine göre, Şubat ayı içerisinde İl genelinde 57 Bin 266 kişi polikliniklerde, 25 Bin 705 kişi ise acil servislerde muayene edildi. 82 Bin 971 hastadan 3 Bin 156 kişi yatarak, 2 Bin 832 kişi ise küçük ve büyük çapta cerrahi operasyonlar geçirdiği bildirildi. 

Ayrıca, Sağlık Bakanlığınca 55.Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü atamalarında 18 doktorun çeşitli sağlık tesislerine atandığı belirtilen verilerde, “ Genel Sekreterliğimiz bünyesinde Ocak ayı içerisinde 12 ihale işlemi başlatılmış 5 ihale sonuçlandırılmıştır, 7 ihale süreci ise devam etmektedir. Bingöl Devlet Hastanesinde 1.5 teslalık MR cihazı hizmete girmiş olup, 08:00 - 24:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine Annelerimiz için Hastane tipi Süt Sağma Makinesi alınmıştır. Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yeni doğan yoğun bakımı fiziki yapısı daha uygun hale getirilmiştir.” İfadelerine yer verildi. 

Belirtilen verilerde daha sonra şu bilgilere yer verildi: “Bingöl Solhan Devlet Hastanesine müracaat eden hastalar, yatan hastalar ve yakınları için boş vakitlerini değerlendirmek amacıyla hastanemizin bekleme alanlarında kütüphane oluşturulmuştur. Bingöl Genç Devlet Hastanesine Diş Üniteleri için malzeme dolabı ve tezgâh yaptırılarak, monte edilmiştir. Ayrıca Hastanemize Hastabaşı Monütör (4 adet), EKG cihazı (2 adet)ve Defibratör (3 adet) cihazları alınmıştır. Patoloji sonuçlarını daha erken verebilmek için Elazığ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile Protokol imzalanmıştır. Genel Sekreterliğimize tahsis edilen Eğitim Tipi Sağlık Ocağının tadilat ve tamiratına başlanmış olup, söz konusu işlemlerin bitimine müteakip Genel Sekreterliğimizin taşınması sağlanacaktır” (Nihat Kanat-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir