• DOLAR 32.575
  • EURO 34.737
  • ALTIN 2527.51
  • ...
`Dua ile kanserden kurtuldum`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Batman Çarşı Mahallesinde esnaf kardeşine yardımcı olan 35 yaşındaki 3 çocuk babası Alattin Durmuş, yaklaşık 3 yıl önce yakalandığı ve tedavi görmesinin ardından kurtulduğu kanser hastalığıyla ilgili başından geşenleri İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) anlattı. 

Kanser teşhisi konulmasının ardından Yaklaşık 3 yıl önce, İstanbul Çapa Tıp Fakültesi`ne giden Alattin Durmuş, hastalığını dikkate alıp, tedavi gördü. Tetkiklerin ardından Hodgkin Lenfoma Evre3 kanseri teşhisi konan Durmuş’a 9 ay boyunca en ağır tedavi uygulandı. Durmuş, kanser hastalığından kurtulmasını tedaviden çok Allah’a ve yaptığı ibadetlere borçlu olduğunu söyledi. 

9 ay boyunca yaptığı tedavinin ardından Allah’ın da yardımıyla kanser hastalığından kurtulan Durmuş, başından geçen o anları kısa bir şekilde anlattı. Kanser hastalığına ilk yakalandığı o anı paylaşan Durmuş, “Bundan 3 yıl önce 2011 Nisan ayında bir sabah uyandığımda boynumda belirgin bir şişlik gördüm. Aradan 1-2 saat daha geçmeden derin öksürük nöbetleri başladı. Gün sonuna vardığımda öksürük nöbetleri öyle sıklaştı ki adeta nefes alamaz duruma geldim. Herşey Allah’ın takdiridir. Benden küçük kardeşim doktordur.  Kardeşim tevaffuk ki Batman’daydı. Kardeşim akşam bana, ‘sırf kontrol amaçlı bir akciğer filmi çekelim’ dedi. Çektiğim filmin sonucunu alır almaz ertesi gün Konya’ya gittik. Orada resmi kanser teşhisi kondu. Hastalığımın ismi ise Hodgkin Lenfoma Evre3.” dedi. 

“Hastalar dua ve virdleri her anıyla bir hayat tarzı edinmeleridir”
Kanser teşhisi konulmasının ardından Durmuş, hiç beklemeden Konya’dan İstanbul’a gittiğini belirterek, “Kanser teşhisi konduktan hemen ertesi gün İstanbul Çapa Tıp Fakültesi’nde kendimi buldum. Hastalığımın tedavisi ise 6 ay Kemoterapi, 3 ay Radyoterapi olmak üzere toplam 9 ay sürdü. Bu dönem hastalığımın en ağır dönemiydi. Hastalığım süresince en ağır ağrı kesici iğneler almama rağmen hiç bir ilaç dua, vird ve hasseten Müslüman kardeşlerimin beni ziyaret etmesi kadar etkili olmadı. Özellikle Şafii virdi dilimden hiç düşmedi. İnanın kalpte Allah’a iman olduktan sonra gerçekten dünyanın boş ve geçici olduğunu en bariz şekilde görebiliyor insan. Şuanda kullandığım hatta ömür boyu kullanacağım ilaçlar var. Ama elhamdülillah iyiyim. Hasta kardeşlerime tavsiyem dua ve virdleri her anıyla bir hayat tarzı edinmeleridir. Allah Şafii ismiyle en acil şifa versin bu hastalığa yakalananlara.” ifadelerini kullandı.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir