• DOLAR 32.331
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2295.22
  • ...
SON DAKİKA
Heniyye: Zindandaki Esirler Asla Unutulmayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, Filistin direnişinin işgal zindanlarında tutulan Filistinli esirleri asla unutmayacağını belirterek, daha önce esir takasıyla binden fazla esiri kurtardığı gibi onları da kurtarmak için çalışacağını söyledi.

Heniyye, esir takası anlaşmasıyla özgürlüğüne kavuşan ve yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak dün akşam (19 Mart Çarşamba) vefat eden İzzeddin El-Kassam Tugayları komutanı Mecdi Hammad için düzenlenen törene katıldı.

"Bugün, işgal zindanlarında 20 yılını geçiren ve Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa için ömründen hiçbir şeyi esirgemeyen bir kahramana sabırla veda ediyoruz" diyen Heniyye, işgal zindanlarında yatan esirlere selam göndererek direnişin onları kesinlikle unutmayacağını ve özgürlüklerine kavuşmaları için her yolu deneyeceğini bildirdi.

Mecdi Hammad`ı ve arkadaşlarını unutmadıklarını söyleyen Heniyye, Gazze Şeridi`nin Şalit`i beş yıl elinde tuttuğunu ve Hammad ve arkadaşlarının serbest bırakılmasını sağlamak için birçok fedakarlığa katlandığını ifade etti.

Filistin direnişinin Arapların ve İslam ümmetinin onuru olduğunu belirten Heniyye, Filistin halkının önceliğinin işgale karşı direniş olduğunu ve hiç kimsenin bunu değiştiremeyeceğini söyledi.

Filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir