• DOLAR 32.386
  • EURO 35.098
  • ALTIN 2326.487
  • ...
Kolombiya Büyükelçisi BTSO'yu ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Kolombiya’nın Türkiye Büyükelçisi Fernando Panesso ve beraberindeki heyet, BTSO’yu ziyaret etti. Büyükelçi Panesso’yu, BTSO Meclis Başkanı Topuk ve Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur ağırladı.

 

Bursa’da 700’e yakın yabancı yatırımcının bulunduğunu ancak Kolombiya’dan hiç yatırımcı olmadığına dikkat çeken Topuk, “Bir şirketiniz Türkiye’ye yatırım yapacaksa, Bursa gerçekten çok uygun bir yer. Kolombiya ile Türkiye arasındaki ilişkilerde ilerleme sağlanmalı. Biz de buna katkı koymaya hazırız.” dedi.

 

Büyükelçi Panesso ise Türkiye’de 2,5 yıl kaldığını, Bursa’nın Türkiye ekonomisindeki yerinin önemli olduğunu bildiklerini ifade etti. İki ülkenin birbirini tanıması gerektiğini anlatan Panesso, “Türkiye, Latin Amerika pazarını önemsemeye başladı. Latin ülkeleri şu anda yüzde 4-5 büyüme ortalamasına sahip. Kısa bir süre önce de Meksika, Peru, Şili ve Kolombiya arasında pasifik ittifakı kuruldu. Bu şekliyle Pasifik ittifakı, dünyanın 8. büyük ekonomisini oluşturuyor. Bu 4 ülkenin AB ve ABD ile serbest ticaret anlaşması da söz konusu. Türk firmaları, bu ülkelerden birine yatırım yaparsa, AB ve ABD’ye rahat mal satabilir.” dedi.

 

Kolombiya’nın Brezilya ve Meksika’nın ardından bölgenin 3. büyük ekonomisi olduğunu hatırlatan Panesso, “Türkiye, pazarını çeşitlendirme hedefinde. Yeni pazar çeşitlendirme fırsatları arıyorsunuz. BTSO olarak yurt dışına gönderdiğiniz heyetler ile ilgili projeniz, önemli bir çalışma. Bu şekilde iş birliğimizi artırabiliriz.” dedi.

 

Konuşmaların ardından Remzi Topuk ve Aytuğ Onur, Büyükelçi Panesso’ya hediyeler takdim etti. Büyükelçi Panesso ve beraberindeki heyet, ardından BTSO Seminer Salonu’nda Bursalı sanayicilerle bir araya geldi. (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir