• DOLAR 32.388
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.69
  • ...
Üniversite öğrencilerinden Üstad`a yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Bingöl Üniversitesi Erdemli Gençlik Kulübü tarafından “Asrımıza Doğan Manevi Güneş Üstad Bediüzzaman Said Nursi” konferansı düzenlendi. Fen Edebiyat Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen programa konuşmacı olarak Doğruhaber Gazetesi yazarı ve Rehber TV programcısı Özkan Yaman katıldı.

Üniversite öğretim üyeleri ile çok sayıda öğrencinin katıldığı programda yoğun katılımdan dolayı salonda yer bulamayan öğrencilerin yerde oturdukları gözlendi.

Kuran’ı Kerim tilavetiyle başlayıp Bediüzzaman konulu sinevizyon gösterimi ile devam eden programda Özlem Ajans sanatçısı Hikmet, Bediüzzaman Said Nursi üzerine ithaf edilen ezgileri okudu.

“Üstad’ın asıl mücadelesi laik sisteme karşıdır”

Bediüzzaman’ın hayatını anlatabilmek için yaşadığı dönemin şartlarını incelemek gerektiğini ifade eden araştırmacı yazar Özkan Yaman, üstadın asıl mücadelesinin yeni kurulan laik sistem ile Kemalizm rejimine karşı olduğunu söyledi.

“Bediüzzaman’ı anlatırken İslam tarihini güncellemiş oluyoruz”

Peygamberlerin hayatının günümüze güncellendiğinde Bediüzzaman örneğinin verilebileceğini aktaran Yaman, “Bediüzzaman’ı anlatırken aslında İslam tarihini güncellemiş oluyoruz. Yani Peygamberlerin hayatından siz bugüne bir örnek verecekseniz, bugüne güncelleyecekseniz işte Bediüzzaman örneğini çok rahat verebilirsiniz.” dedi.

“Bediüzzaman bize reçete yazmıştır”

Bediüzzaman’ın yazdığı eserlerin insanlığa bir reçete olduğunu söyleyen Yaman, “Bediüzzaman bize aslında reçete yazmış. Her türlü hastalık için reçete yazmış. Mesela sizin vesveseniz mi var? Yirmi birinci söz ikinci makamı açın okuyun içinizde vesvese kalmaz. Tembellik mi var? Açın On yedinci Lema’nın sekizinci notasını okuyun sizde tembellik kalmaz. Sizde korkaklık mı var? Açın yirmi dokuzuncu Mektup’un altıncı kısmını okuyun sizde korkaklık kalmaz. Bir hastalığa mı düştünüz? Hastalar Risalesi’ni okuyun. Bir musibete mi düştünüz? Sekizinci Söz’ü okuyun. İslam ümmetinin hali ne olacak? Bu zulümler nasıl kalkacak mı diyorsunuz? Açın İhlâs Risalesi’ni okuyun.” ifadelerini kullandı.

Program, Erdemli Gençlik Kulübü Başkanı Fuat Sönmez tarafından yapılan dua ile sona erdi.

Ayrıca Öğrencilerin isteği üzerine Özkan Yaman, salon çıkışında kurulan kitap standında kitaplarını imzaladı.

(Emrullah Araz-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir