• DOLAR 32.37
  • EURO 34.992
  • ALTIN 2324.852
  • ...
Batman`da şehitler için mevlit programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman İl Müftülüğü tarafından Merkez Ulu Camiinde ikindi namazından sonra 18 Mart Şehitler Günü münasebetiyle tüm şehitlerin ruhuna ithafen mevlit programı düzenledi. 

Mevlit programına Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, İl Vaizi Mehmet Sait Altın,  Mevlithanlar ve cami cemaati katıldı. 

Mevlitte şehitlerin ruhuna Kur`an, dualar, Kürtçe, Türkçe ve Arapça mevlit okunduktan sonra günün anlam ve önemi konusunda bir konuşma yapan İl Müftüsü Hasan Çağlar, şehitler günü dolayısıyla Türkiye`nin değişik yerlerinde çeşitli etkinlikler yapıldığını hatırlatarak, "Resmi faaliyetlerde biz aziz şehitlerimizi ruhlarını şad etmek için camilerde böyle mevlitler düzenlemekteyiz. "18 Mart Şehitler Günü" olarak ilan edilmiş, biz her zaman şehitlerimizi dualarla, kıratlarla ve okumakla yad ediyoruz." dedi. 

Bugünün özellikle bir anlamı olduğunu ve Çanakkale şehitlerinin durumlarına dikkat çeken Çağlar, "Bir düşünün herhangi bir komşu devleti bizim ülkemizle aralarında mevcut bir problemden dolayı değil Avustralya`dan buralara kadar gelip bu memleketi istila etmek istiyorlar ebetteki Müslümanlarda memleketlerini savunacaklar müdafaa edecekler İslami vatanını elbette müdafaa edecekler. Bugün şehitler günü dolayısıyla bizde bu camide bir mevlit tertiplemiş bulunmaktayız. Çanakkale Şehitleri farklı bir yanı var gerçek ilam savunulmuş müdafaa edilmiş bu memleket ve Avustralya`dan gelen ülkelerin emirleri gerçekleştirmiş olsaydı belki ülkemiz hep o ecnebilerin elerinde kalırdı.” 

Programa katılan vatandaşlara ikramlarda bulunuldu.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir