• DOLAR 32.323
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2282.341
  • ...
THY`den `silah taşıma` iddiasına yalanlama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türk Hava Yolları (THY), silah taşıdığına ilişkin sosyal medyada ve basında çıkan haberlere ilişkin yazılı açıklama yaptı. THY`nin silah taşımasına ilişkin sosyal medyada ve basında çıkan haberlerin kamuoyunda yanlış değerlendirmelere neden olduğu kaydedilen açıklamada, THY tarafından kargoda gerçekleştirilen silah ve askeri malzeme taşımalarının uluslararası hukuk ve Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) taşımacılık kuralları çerçevesinde resmi prosedürlere uygun olarak yapıldığı ifade edildi.

Silah taşımalarında gönderici ve alıcıların ülke otoritelerinden gerekli izinlerini tamamladıktan sonra belirledikleri acente vasıtasıyla kargolarını THY Kargo ile gönderebilecekleri vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"THY Kargo gönderici ve alıcı ülke kurallarına uygun şekilde ve diğer havayolu taşımacılarının da yaptığı gibi gerekli emniyet tedbirlerini alarak sevkiyatları gerçekleştirir. THY şirket politikası gereği Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi`nin yasakladığı ülkeler ile otorite boşluğu ve çatışma olan ülkelere kargoda silah taşıması yapmamaktadır. Haberlerde geçen ülkeye Türkiye`den veya başka bir ülkeden silah taşıması yapılmamıştır."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir