• DOLAR 32.373
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2326.13
  • ...
DEAH yeni yüzüne kavuşuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki alt yapı ve fiziki sorunların giderilmesi için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Bölgede, çevre il ve ilçelerinde nüfusu dikkate alındığında  üç milyonu aşkın bir nüfusa sağlık hizmeti veren hastanede yaşanan su baskınlarına  karşı drenaj çalışmaları  ve hastanenin bodrum katlarını ıslah çalışmaları tamamlandı. 

Çalışmalar kapsamında hastanenin asansörleri yenilenirken tadilat sırasında tahrip olan hastanenin çevresinin düzenlenmesi için ihale yapıldı. Hastanenin eksik kalan çalışmalarının bitmesiyle yeni bir imaja sahip olacağı ifade edildi. Hastaneden yapılan açıklama da “Peyzaj düzenlemesi ihalesi sonrası 45 gün içinde Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde çevre düzenlemesi çalışmalarına başlanacak.” ifadelerine yer verildi. 

Başarılı ameliyatlar yapılıyor

Sağlık Bakanlığı’nın “Sağlıkta Dönüşüm Projesi” kapsamında son yıllarda Güneydoğu’ya yaptığı yatırımlar kapsamında Diyarbakır’da başarılı bir sağlık hizmeti performansı yakalandığı ifade edilen açıklamada, “600 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde günde ortalama 6 bin kişi tedavi için başvuruyor. Türkiye’nin sayılı Cerrahi Onkoloji Birimlerinden birine sahip hastanede kanser ameliyatlarının yanı sıra, kalp, beyin ameliyatları ve organ nakilleri de yapılıyor. Hayati önem arz eden ameliyatların Diyarbakır’daki bir kamu hastanesinde yapılması ile birlikte bölgedeki vatandaşlar artık İstanbul ve Ankara gibi illere gitmek zorunda kalmıyor.” ifadelerine yer verildi. 

Otel konforunu aratmıyor

En son teknolojik cihazlarla donatıldığı belirtilen Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 5 yıldızlı oteli aratmadığı ifade edilen açıklamada: “İki kişilik hasta odalarında; televizyon, buzdolabı, refakatçi yatağı ve banyoda 24 saat sıcak su mevcut. Hastalar odalarında bulunan elektronik cihazlar sayesinde tek bir tuşa basarak doktor ve hemşire çağıra biliyor.” denildi.

 Irak ve Suriye’den hasta geliyor

Hasta potansiyeli olarak bölgeye hitap etmenin yanısıra Irak ve Suriye gibi komşu ülkelerden de hastaların tedavi olmak için Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ne geldiği belirtilen açıklamada, Avrupa normlarında sağlık hizmeti verilen hastanede, yapılan sağlık hizmeti sonrası Batı illerine hasta göçünün önüne geçildiği ifade edildi.

Bildiride ayrıca hastanede Türkçe, Kürtçe, Zazaca, Arapça ve İngilizce bilen personel ile hastalara kendi dillerinde hizmet verildiği belirtildi. (Fikret Özkan – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir