• DOLAR 32.421
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2327.379
  • ...

MERSİN - Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, organize sanayi bölgesi içerisindeki elektrik hatlarının yaklaşık 3-4 yıl sürecek proje sonrasında 22 kilometre havai elektrik hatları yer altına alınacağını açıkladı.

 

Tekli yaptığı açıklamada, “Mersin- Tarsus Organize Sanayi Bölgesi 380 hektarlık alanda 1993 yılında altyapı inşaatına başlamış ve o günden günümüze her parsele altyapı hattı gitmek suretiyle hizmet vermektedir. Bugün itibariyle teknolojinin artması, havai elektrik  hatlarının yer altına alınması gündemimize gelmiş ve çalışmalarımız başlamıştır. 2009 yılında altyapısına başladığımız gelişme alanında havai elektrik hatlarımız yer altındaki sistemiyle yapılmış her sanayi parseline ayrı hat çekilmiş ve bir fabrikada oluşan arızanın diğer firmayı etkilememesi sağlanmıştır.” dedi.

 

MTOSB Başkanı Tekli yaptığı açıklamada, “Aynı mantıkla 1. OSB'deki havai hatları da yer altına alma hedefiyle yapılan çalışmalar tüm altyapının(kanalizasyon, yağmursuyu, içme suyu ve doğalgaz) yollarda yer alması  sebebiyle oldukça zor ve risklidir. Ancak sanayicinin 2. OSB de olduğu gibi en iyi hizmeti alması için Yönetim Kurulu Kararı alınmış ve çalışmalar başlamıştır. Öncelikle dışarıdan gelen arızalar nedeniyle  Nacarlı Trafo Merkezi'nde oluşan sıkıntılardan direk olarak sanayicinin kesinti ve dalgalanmalardan  etkilenmemesi için TEİAŞ ile yapılan görüşmeler sonucu Trafo Merkezinde BARA ayırma işlemi yapılacaktır. Eş zamanlı olarak havai hattın tamamı yaklaşık 22 kilometre yer altına alınacaktır. Toplamda 3- 4 yıl arası sürecek bu projeye başlanmıştır. 2014 yılı içinde ana trafo merkezleri ve ana arter olan Atatürk Bulvarı’ndaki  hattın yapımı tamamlanacaktır.” dedi

 

Trafo merkezlerinin projeleri çizilmiş tüm güzergâh belirlenmiş, tüm trafo yerleri belirlenmiş olduğunu belirten Tekli, Dağıtım Merkezi 1 ve 2 inşaat ihalesine çıkma aşamasına gelindiğini ve yaklaşık 20 milyon TL'lik bir yatırım planlaması olan projenin 4 milyon TL'lik yatırımının 2014 yılında yapılmasının planlandığını söyledi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)