• DOLAR 32.604
  • EURO 34.731
  • ALTIN 2518.901
  • ...
KÜFÜR tek bir  millettir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber

Aralarında Ebu Hanife, İmam Şafii, Ebu Davud, Ahmed bin Hanbel’in de bulunduğu bir grup ilim adamı Bakara Suresi 120. ayeti kerimeye dayanarak küfrün tek bir millet olduğunu söylemişlerdir.

Çünkü Yüce Allah; “Onların milletine (dinine)” (Bakara / 120) diye buyurarak (Hristiyan ve Yahudiler iki ayrı dine mensup oldukları olduğu halde) “millet” kelimesini tekil olarak zikretmiştir.

Bunlar ayrıca; “Sizin dininiz size; benim dinim bana” (Kâfirûn / 6) buyruğunu, Hz. Peygamber’in de; “İki ayrı millete mensup kimseler arasında mirasçılık olmaz” (Ebû Dâvud, Tirmizî, İbn Mâce, Ahmed bin Hanbel) hadisini de delil gösterirler.

Yani burada iki ayrı milletten kasıt, İslâm ve küfürdür. Bunun delili ise Peygamber Efendimiz (SAV)’in; “Müslüman, kâfire mirasçı olmaz” (Buhârî, Müslim, Ebû Dâvud, Tirmizî) anlamındaki bir başka hadisidir.

İmam Mâlik ve kendisinden gelen bir başka rivayette Ahmed bin Hanbel ise küfrün ayrı milletler olduğu görüşündedir. Buna göre Yahudi Hristiyan’a mirasçı olmadığı gibi; Yahudi ve Hristiyan da Mecusi’ye mirasçı olmaz. Onlar bu görüşlerine Peygamber Efendimiz (SAV)’in; “İki ayrı millete mensup kimseler arasında mirasçılık olmaz” hadisinin zahirini delil alırlar.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir