• DOLAR 32.318
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2300.388
  • ...
VÜNİ-DER`den şoförlere uyarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van Üniversite Öğretim Elemanları Derneği  bir bildiri yayımlayarak daha önce de benzer durumlarla karşılaşılmasına rağmen dolmuş şoförleriyle ilgili şikâyetler konusunda herhangi bir önlem almayan Van Şoförler ve Otomobilciler Odası ile Van Minibüsçüler ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi kınandı.

Rektörlüğe önemli çağrı
Dolmuşların Kampüs alanı içinde aşırı hız yaptıkları ve hatta birbirleriyle yarıştıkları belirtilen bildiride şu ifadelere yer verildi. “Söz konusu şoförlerin korna çalarak gürültü yaptıkları, istedikleri her yerde durarak yolcu indirip bindirdikleri, ayrıca dolmuş şoförleriyle üniversitemiz öğrenci ve personeli arasında zaman zaman sorunlar yaşandığı, hatta bazen öğrenci ve personelimize yönelik şiddet uyguladıkları hepimizin malumudur. Üniversite öğrenci ve personeli üzerinde sorumluluk taşıyan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü`nü kampüs alanı içinde can ve mal güvenliğini aksatacak biçimde seyreden tüm araçlar ve şoförleri konusunda acilen önlem almaya davet ediyoruz.” 

“Şiddet hiçbir zaman sorunların çözümünde yarar sağlamaz”
Halk otobüsleri, taksiler ve okul servisleri dışındaki ücretli yolcu taşıma araçlarının Yüzüncü Yıl Üniversitesi Hastanesi`nden ileri alınmamasını önerdiklerini belirten VÜNİDER, bildirisinin devamında “Bu bağlamda Yüzüncü Üniversitesi Yönetimi, Van Şoförler ve Otomobilciler Odası ya da Van Minibüsçüler ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi ile arasındaki her türlü ilişkiyi gözden geçirmelidir. Ayrıca Yüzüncü Yıl Üniversitesi`ne ait otobüslerin tüm gün Kampüste ve Kent Merkezinde belirlenecek iki durak arasında, en azından ders saatleri süresince, saat başlarında karşılıklı sefer yapmak suretiyle öğrenci ve personelimize alternatif ve ücretsiz bir ulaşım olanağı sağlanmasını önermekteyiz. Bunun dışında Kampüs alanı içinde ring servisleri oluşturularak toplu taşım araçlarının Kampüs dışında kalması da düşünülebilir. Yeter ki, öğrenci ve personelimizin başına kötü bir şey gelmesin. Son olarak öğrenci ve personelimize Üniversite Kampüsü içinde yapılacak protesto eylemleri sırasında, can ve mal güvenliğini tehdit edecek ve kamu yapılarına zarar verecek her türlü şiddetten uzak durmalarını tavsiye eder. Şiddet hiçbir zaman sorunların çözümünde yarar sağlamaz, aksine her zaman yeni ve daha büyük sorunların ortaya çıkmasına neden olur” ifadelerine yer verildi. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir