• DOLAR 32.348
  • EURO 35.162
  • ALTIN 2305.25
  • ...
SON DAKİKA
`Alimi alim; siyasetçiyi siyasetçi eleştirsin`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Gaziantep`te yayın yapan Kervan FM`e konuşan Araştırmacı Yazar Mehmet Göktaş Hoca, son zamanlarda yaşanan olayları değerlendirdi. 

Herkesin eleştiri hakkına sahip olduğunu ancak ölçüyü kaçırmamak gerektiğini belirten Göktaş, "Bir insanın hangi yönü eleştirilecek ise onu eleştirmek lazım. Şimdi herkes tabi ki eleştiri hakkına sahiptir ama eleştiri yaparken kendi konumumuza bakmamız lazım. Eleştiri yapılırken ölçüyü kaçırmamak lazım. Eğer siz bir kişiye içi boş bir hoca derseniz işte bu olmaz. Eğer bir âlim eleştirilecek ise o âlimi âlim eleştirsin. Bir siyasetçi eleştirilecek ise siyasetçiyi siyasetçi eleştirsin.  Bunu bir başbakan da dese bir siyasetçi de dese bu yanlış ama bir âlim bir hoca efendi derse ki, zaten onu eleştirmekte ona düşüyor. Ama eğer bu kim olursa olsun Gazzelilere çıkıp biri terörist der ise işte buna her kesim tepki gösterme hakkına sahiptir. İsrail terörist iken siz kalkar İsrail’i savunur Gazzelilere terörist der iseniz tüm kesimlerin tepkisi ile karşılarsınız." ifadelerini kullandı. 

"Mavi Marmara’ya dua etseydi hepimiz bunu onaylar duasına amin derdik"
Göktaş şöyle devam etti: "Efendim Fethullah Gülen Hoca siyaset yapıyor yapsın. Burada Fethullah Gülen Hocanın siyaset yapması yanlış değil. Ben bir din âliminin siyaset yapmamasını eleştiririm. Örneğin Mavi Marmara olayı İslam’ın siyasal bir yönüdür. Hoca eğer Mavi Marmara’ya dua etseydi hepimiz bunu onaylar duasına âmin derdik. Ama zıddına olunca eleştirdik. Biz hocalar siyasetten uzak kalsın diyenlerden dolayı çok sıkıntılar çektik.  Soruyorlar bize işte hocam at koşturmak caiz midir? Helal midir? Haram mıdır? Hoca cevap veriyor at koşturabilirsiniz ama bunun arkasında altılı ganyanın olduğunu bunun arkasında kumar olduğunu unutuyor. Eğer siz böyle cevap verirseniz kusura bakmayın eleştiri de alırsınız tepki de toplarsınız. Aslında bizim burada dikkat etmemiz gereken husus özellikle Fethullah Gülen hoca efendinin yanlış siyaset çizgisinde durmasıdır.” 

"Bu olay batıda olsaydı kıyamet kopardı"
Van`da çarşaflı bayanlara düzenlenen saldırıyla ilgili bir soruyu da yanıtlayan Göktaş Hoca, “Ne yazık ki beni aslında en çok üzen batıda ki insanların bunlardan haberdar olmamasıdır. Doğuda o kadar olay gerçekleşiyor. Ama hiç kimse sesini çıkarmıyor eğer bu olay batıda olmuş olsaydı tabiri caizse kıyamet kopardı. Ya da tanınmış bir partiye yapılmış olsaydı siz o zaman görün tepkileri tepkiler böyle mi olurdu.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir