• DOLAR 32.333
  • EURO 35.069
  • ALTIN 2286.519
  • ...
Kırım`da askeri üsse saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ukrayna`dan tek taraflı bağımsızlığını ve Rusya`ya katıldığını ilan eden Kırım Özerk Cumhuriyeti`nde, askeri topografi merkezine düzenlenen saldırı sonucunda, bir Ukrayna askeri ve Kırım öz savunma gücü mensubu hayatını kaybetti.

Kırım İçişleri Bakanlığı Basın Merkezi`nden yapılan açıklamaya göre, akşam saatlerinde başkent Akmescit`te Ukrayna`ya ait olan askeri topografi merkezine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırının uzaktan "sniper" silahıyla gerçekleştirildiği kaydedilirken, bir Ukrayna askeri ve yeni kurulan Kırım öz savunma gücüne mensup bir kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Ayrıca yine bir Ukrayna askeri ve Kırım öz savunma gücü mensubunun da yaralanarak hastaneye kaldırıldığı kaydedildi.

İçişleri Bakanlığı açıklamasında, saldırının askeri topografi merkezi yakınlarındaki bir binanın penceresinden "sniper" silahıyla gerçekleştirildiği ve saldırının Ukrayna`daki olaylar sırasında yapılan "sniper" saldırılarıyla benzerlik gösterdiği ileri sürüldü. Açıklamada, Kırım halkının sakin olması ve provokasyonlara gelmemesi yönünde de uyarıda bulunuldu.

Kırım Parlamentosu tarafından tek taraflı olarak Başbakanlık görevine seçilen Sergey Aksyonov ise saldırıya dair yaptığı açıklamada, "Gerçekleştirilen bir sabotaj ve provokasyon sonucunda iki kişi öldü" ifadelerini kullandı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir