• DOLAR 32.602
  • EURO 34.846
  • ALTIN 2498.144
  • ...
Mursi ziyaretine savcılık engeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır`da, darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin savunma heyeti sözcüsü Muhammed ed-Dimati, Mursi`yi tutuklu bulunduğu cezaevinde ziyaret etmek için yaptıkları başvurunun, savcılık tarafından reddedildiğini söyledi.

Sözcü Dimati, yaptığı açıklamada, "Mursi`ninel-İttihadiyye Sarayı önündeki göstericileri öldürmekle suçlandığı davanın 6 Mart`ta yapılan son duruşmasından sonra nerede tutulduğunu bilmiyoruz. Ziyaret etmek için dilekçe sunduk ancak savcılık yasaları ihlal ederek talebimizi reddediyor" ifadesini kullandı.

Mursi`nin kayıplar arasında kabul edildiğini savunan Dimati, Mursi`nin İskenderiye`deki Burc el-Arab Hapishanesi`nde mi, Tora Cezaevi`nin yüksek güvenlikli "Akreb" adlı bölümünde mi, başka bir cezaevinde mi ya da cezaevlerinin dışında başka bir yerde mi tutulduğunu bilmediklerini ifade etti.

Dimati, Mursi`nin ziyaretinin hiçbir yasal gerekçe olmadan engellenmesinin ihtiyati tutuklulara karşı en büyük hak ihlalini teşkil ettiğini dile getirerek, bunun Mursi`den intikam alma çeşitlerinden biri olduğuna işaret etti.

Mursi`nin çocuklarından ikisinin geçen pazar günü ziyaret için Tora Cezaevi`ne gittiklerini ancak cezaevi yönetiminin Mursi`nin orada olmadığını söylediğini kaydeden Dimati, birkaç gün önce de İskenderiye`deki Burc el-Arab Cezaevi`ne gittiklerini, buradaki yetkililerden de aynı cevabı aldıklarını bildirdi.

Kaynak: A.A

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir