• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yapıcıoğlu, `Adalet güneşinin doğmasına 12 gün kaldı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- HÜDA PAR’ın  Silvan’da düzenlediği ve halkın yoğun  katılım gösterdiği mitingte, halka seslenen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu,  “Allah’ın izni ile adalet güneşinin üzerimize doğması yakındır. Üzerimize doğup bizleri aydınlatması yakındır. Bunun için sadece 12 gün kaldı” diye konuştu.

 HÜDA PAR’ın seçim otobüsü öğleden sonra Silvan’daydı. Yediden yetmişe yüzlerce kadın erkek, çoluk çocuk ellerinde HÜDA PAR bayraklarıyla Silvan’ın miting alanında toplanmaya başladı. Mitinge Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlandı.

 “Halka hizmet Hakk’a hizmettir”

Silvan’ın miting meydanında bir araya gelen halka seslenen HÜDA PAR Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu, "Bu seçimde sadece belediye başkanlarını ve meclis üyelerini seçmeyeceksiniz. Aynı zamanda çocuklarınızın geleceğini ve gidişatını da seçeceksiniz. Diyoruz ki Rabbimizin bize yasakladığı bir şeyi, kanunlar cevaz verse de asla yapmayacağız. Asla yalan söylemeyeceğiz. Halka hizmeti Hakk’a hizmet olarak biliyoruz. Rabbimiz ’in emri olan bir şey yasalarla yasaklansa da, asılsak, kesilsek de bunu yapmaktan asla geri durmayacağız, yolumuzdan dönmeyeceğiz. Bizler toplumun ıslahı için çalışacağız. Bizler sizden alınan vergileri sizler için harcayacağız. Öncekilerin yaptığı gibi ifsadı için değil, ıslahı için harcayacağız. Memleketin hizmeti için gönderilen parlar nerede? Bu paralar yok olduğu gibi belediyeler de borç batağına dönüştü” diye konuştu.

“Biz kimseye çamur atmayacağız”

 “Bizler dilimize de dinimize de sahip çıkacağız” diye konuşan Yapıcıoğlu, “Bunun yanında bu aziz halkımıza da hizmet edeceğiz. Bazıları sizlerin diliniz için çalışıyoruz size hizmet etmek zorunda değiliz diyorlar. Hiç kimsenin inancını yaşaması için dilinden ırkından vazgeçmesi gerekmiyor. Eğer hem inanç, hem kimlik, hem de hizmet diyorsanız adresiniz HÜDA PAR olmalıdır. Bizim şiarlarımızdan biri de şudur. Biz kimseye çamur atmayacağız. Kendi partimizi ve kendi parti programımızı anlatacağız” dedi.

 Menfaate dayalı siyaset yapanların arkasından gitmeyin

Kürtlerin çok değerli bir kavim olduğunu ama sahipsiz bırakıldığına dikkat çeken Yapıcıoğlu, “Değerli ama sahipsiz Kürtler! Kendi şahsi menfaatleri için siz aziz milletin çocuklarını birbirine düşürmeye çalışanlar, cansız bedenler üzerine siyaset yapanlar en büyük düşmanlığı yapıyorlar. Biz kavga istemiyoruz, biz sulh istiyoruz. Oturduğunuz koltukları kaybetmemek için sağa sola taş atıp yakıp yıkmayın. Sizler menfaate dayalı siyaset yürütenlerin arkasından gitmemelisiniz. Siyaset talebi ile şahsi menfaat talep etmeyin. Eğer size hizmet edecek de şehrinize hizmet etmeyecek birinin arkasından gideceksiniz maddi ve manevi hayatınızı heba edersiniz. Çevrenizi cennete çevirseler de ülkeyi cehenneme çevirenlere oylarınızı vermeyin. Toplumun maneviyatının çökmemesi için, çocuklarımızın uyuşturucu çetelerinin elinde kalmasını istemiyorsanız dikkat etmeniz gerekiyor. Allah’ın izni ile adalet güneşinin doğması bizleri aydınlatması yakındır. Bunun için sadece 12 gün kaldı” diye konuştu.

 “HÜDA PAR adaletli ve dürüst adaylarla yola çıktı”

Mitingte  konuşan HÜDA PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yılmaz da, hiçbir yasa  ve  kanunun, halkın inancıyla ters düşmemesi gerektiğine vurgu yaparak,  “Yapılan tüm yasalar, kanunlar yüzde 99’u Müslüman bir ülke olan Türkiye’de Müslümanların inancı gözetilerek yapılmalıdır. Parti programımızda referansımız İslam’dır dedik. Bunun yanında da Kürtçenin resmi dil olmasını istiyoruz dedik. Dürüst siyaset ve gerçek adalet sloganıyla yola çıktık. Şiarımız dürüst belediyecilik ve  gerçek hizmettir. HÜDA PAR olarak bizler adaletli, dürüst,  sadık insanlarla yola çıktık. Önümüzdeki yerel seçimlerde sadece belediye başkanını değil, aynı zamanda şehrin kaderini ve geleceğini de seçeceksiniz. Silvan gençliğinin durumunu görüyorsunuz. Gittikçe kötüye giden bir gençlikle karşı karşıyayız. Bizler geleceğimiz olan bu çocuklarımızı, gençlerimizi hırsız, yalancı kimselere teslim etmememiz gerekiyor” diye konuştu.

 “Şehirlerimiz gittikçe köye dönüşüyor”

Yılmaz konuşmasının devamında,  “Şehirlerimiz köy haline dönüşmüş. Şehirlerimiz talan edildi, viran edildi. Amed, büyük bir köy halini almış. Çöpler içinde yükselen çarpık binaları görüyoruz. Silvan’a girdiğimizde yolun her iki tarafında çöpler gördük. Bunun yanında yol boyu tüm yollarının bozuk olduğunu, çamur içinde olduğunu gördük. Sizler 30 Mart’ta seçeceğiniz aday ile buna bir dur demelisiniz. HÜDA PAR olarak sizlere söz veriyoruz. Sizin malınızı çalmayacağız. Emanetinize yetim malı gibi sahip çıkacak ve sizin olanı size vereceğiz” ifadelerini kullandı.

 “Milletin İmanı ve hizmeti için çalışacağız”

HÜDA PAR Silvan Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Ortaç da mitingte yaptığı konuşmada,  HÜDA PAR’ın çok köklü bir geçmişe sahip olduğunu belirterek, “Hür Dava Partisi yeni bir parti olarak görülüyor. Ama kuvvet ve çalışmaları ile sanki on yıllardır bu alanda çalışıyor gibi görülüyor. Üç tane amacımız var. Milletin imanı ve hizmeti için çalışacağız. Partimiz Müslüman Kürt halkı için örf ve adetlerimiz değişmesin, geleneklerimiz bozulmasın diye uğraşıyor. Sadece Türkçe değil, Kürtçenin de resmi dil ilan edilmesini istiyoruz. Siyasetçiler sözler veriyor sizlere. Köyleri, şehirleri dolaşıyorlar ama, verdikleri tüm sözler boş kalıyor. Ama bizler tutabileceğimiz sözler veriyoruz. HÜDA PAR bir hizmet partisidir. Söz veriyoruz ki, kazanırsak Silvan’da yolları düzeltecek ve eksik gördüğümüz tüm eksiklikleri tamamlayacağız inşallah. Silvan halkını bu çamurdan kurtaracağız. Silvan halkı bu çamuru hak etmiyor, Silvan halkı hizmeti hak ediyor” dedi.

 “HÜDA PAR olarak hizmetin sözünü veriyoruz”

Silvan’ın yıllarca bir parti elinden hizmet görmediğini ifade eden Ortaç, “Maalesef bu parti bugüne kadar hizmet adına bir şey yapmamıştır. Milletimiz mağdur edilmiş, mazlum bırakılmıştır. Bizler HÜDA PAR olarak hizmetin sözünü veriyoruz. Sizlere söz veriyoruz ki Silvan’da Cadde ve sokaklarını yapacak asfaltlarını yapacağız. Altyapısını yapacak ve çamurdan kurtaracağız. Silvan’ın kardeşliğe ve birliğe ihtiyacı var. Bunu gerçekleştireceğiz. Partimiz hürriyettir, kardeşliktir. Partimiz ile sizleri birleştirme, özgürlüğünüze kavuşma sözü veriyoruz. Kimler size hizmet edecekse onlara oyunuzu verin. Verdiğiniz oylardan pişman olmamak için hem bu dünyada hem de ahirette pişman olmamak için 30 Mart’ta oylarınızı düzgün adaylara verin” diye konuştu.

 Programın sona ermesinden sonra, alanın  ortasında toplanan başı örtülü küçük kızların halay çekmesi herkes tarafından beğeni ile izlendi.  (İLKHA)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir