• DOLAR 32.58
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2410.915
  • ...
Mart ayı Âlimler ayı olsun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- İslama önderlik eden birçok âliminin Mart ayı içerisinde Rabbine kavuştuğunu ifade eden Molla Yakup Arıkarınca, Bu nedenle İslam âleminde Mart ayının da farklı bir yeri olduğunu ve Mart ayının âlimler ayı olarak kutlanması gerektiğine dikkat çekti.

 

“Kulları içinden âlim olanlar derin saygı duyarlar”

Allah’u Tealanın  Kur’an-ı Kerim’de, Ayeti kerimede, ‘Kulları içinden Allah’a karşı ancak âlim olanlar derin saygı duyarlar.’  ifade eden Arıkarınca, “Peygamber efendimiz ise Âlimler hakkında şöyle ferman buyurmaktadır. ‘Âlimler peygamberlerin varisleridir’ Yani Allah’u Teâlâ’nın peygamberlere gönderdiklerini miras alarak insanlara ulaştıran kimselerdir. Ayrıca âlimlerin bir özelliği de ilimleri ile amil olmaları, onunla amel etmeleridir” diye konuştu.

 

“Âlim rabbini bilen, mücahit ve davetçi kişidir”

Hz. Ali’nin ‘Âlim Kur’an’ın önüne hiçbir şeyi geçirmeyendir’ sözünü hatırlatan Molla Arıkarınca, “Âlim, Kur’an-ı ve sünneti birlikte yaşayandır. Alim ilmini geçim vasıtası kılmayan, din özerinde rant elde etmeyen, zalim ve şeytanlara meydan okuyan bidat, hurafe ve masalları değil gerçekleri anlatan, İlmi şekil ve kıyafette aramayan rabbini bilen, mücahit davetçi ve aydın bilgedir” dedi.

 

İşte; Mart ayı içerinde hayatını kaybeden alimler

Molla Arıkarınca Mart ayında   hakka yürüyen birçok alimden bazılarını ise şöyle sıraladı; “ 2 Mart, Şahı Nakşibendî’nin vefatı, 3 Mart Şeyh Said’in cihada başlaması, 4 Mart Selahaddin-i Eyyubi’nin vefatı, 9 Mart Cemalettin Afgani’nin şehadeti,10 Mart İmam Cafer’in vefatı,13 Mart Bedir savaşı, 22 Mart Şeyh Ahmed Yasin’in şehadeti, 23 Mart Uhut savaşı. Ve Üstad Bediüzzaman Said-i Nursi’nin vefatı.” (Hamza Kaya -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir