• DOLAR 32.443
  • EURO 35.32
  • ALTIN 2326.446
  • ...
Suriye`nin ABD`deki Diplomatik Faaliyetleri Askıda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

WASHINGTON - ABD’nin yeni atanan Suriye Özel Temsilcisi Daniel Rubenstein, yaptığı yazılı açıklamada, Şam yönetimine, ülkelerindeki diplomatik ve konsolosluk faaliyetlerini derhal askıya almalarının iletildiğini bildirdi.

Rubenstein, Esed rejiminin Suriye halkına yönelik zulmü dikkate alındığında, rejim tarafından atanmış kişilerin ABD’de diplomatik ve konsolosluk işlemleri yürütemeyeceklerini kararlaştırdıklarını kaydetti. Rubenstein, açıklamasında şunları kaydetti:

“Sonuç olarak ABD bugün Suriye hükümetine, Washington’daki büyükelçiliğinde ve Michigan eyaletindeki Troy şehrinde ve Texas eyaletindeki Houston şehrinde bulunan fahri konsolosluklarında işlemlerini acilen durdurması gerektiğini bildirdi. Büyükelçilikte bulunan Suriyeli diplomatlar ve Suriyeli fahri konsoloslar, diplomatik ve konsolosluk işlevleri gerçekleştirmeye bundan böyle izinli değiller. Onların ABD vatandaşı ve kalıcı oturma izni olmayanları, ABD’den ayrılmak zorundadır.”

Rubenstein, iki ülkenin hükümetleri arasındaki farka rağmen ABD’nin, Suriye halkı ile eskiden beri süre gelen ilişkileri dolayısıyla Suriye devletiyle diplomatik ilişkilerini sürdüreceğini belirtti. Daniel Rubenstein, ABD’nin, Suriye’de değişim isteyenleri desteklemeyi sürdüreceğini kaydetti.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir