• DOLAR 32.331
  • EURO 35.068
  • ALTIN 2296.439
  • ...
Yapıcıoğlu: `Siyaset yapmak, hizmete engel değil`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) seçim çalışmaları kapsamında mitinglerine ara vermeden devam ediyor. Batman’ın Kozluk ilçesinde düzenlenen mitingde konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, 11 yıldır iktidar olan hükümetin rakı fabrikaları ile övündüğünü ifade etti.

 Kozluk ilçesine gelen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, sağanak yağışa rağmen vatandaşlar tarafından coşkulu bir şekilde karşılandı. Bazı vatandaşlar da ellerinde taşıdıkları ‘İlçemize Hoş Geldiniz Genel Başkanımız’ adlı pankart ile seçim otobüsünü karşıladı.

 Seçim otobüsüne binen küçük bir kız, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nu çok sevdiğini söyleyerek kendisine bir buket çiçek hediye etti. Yapıcıoğlu da küçük kızın hediyesini alarak kendisinin elini öptü.

 Miting sağanak yağış altında okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

 “Hür olmak Allah’a kul olmak ile mümkündür”

Halka seslenen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “Partimiz, 15 aylıktır ama davamız insanlık tarihi kadar eskidir. Davamız hürriyettir, o yüzden Hür Dava dedik. Davamız insanları hür kılmaktır. Ve diyoruz ki hür olmak sadece Allah’a kul olmak ile mümkündür. Allah’a kul olmayanlar, başkalarının tahakkümüne girmeye mecburdurlar. İnsanları kendilerine kul ve köle yapmak isteyenlerin yaptıkları ilk iş, insanları Allah’a kul olmaktan uzaklaştırmaktır.” dedi.

 “Artık alternatifsiz değilsiniz”

Yapıcıoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Kozluk eski bir yer. Çok kadim bir yerleşim yeridir. Farklı partileri denediniz. Bizim bölgemiz bu iki parti arasında gidip geliyordu şimdiye kadar. Çünkü başka bir alternatif bulamıyordu. Ama artık alternatifsiz değilsiniz. Artık sahipsiz değilsiniz. Artık Hür Dava Partisi var. Size hizmet etmek için gün sayıyorlar. Allah’ın izni ile 13 gün sonra bu hizmeti vermeye başlayacaklardır.” diye konuştu.

 Kozluk’un medreseler diyarı olduğunu ifade eden Yapıcıoğlu, “Kozluk bir ilim havzası idi. Pek çok medresesinde ilim tahsil edilen bir yer idi. Bu medreselerin sadece bir tanesi Kur’an kursuna döndü. Artık âlim yetiştiren Kozluk bir tarafa gitti. Maneviyat yok olma ile karşı karşıya.”dedi.

 “Hükümet rakı fabrikaları ile övünüyor”

 Konuşmasında hükümetin olumsuz politikalarını da eleştiren Yapıcıoğlu, “Şimdiye kadar siyaset sahnesine çıkan partilerden bazıları inancı, bazıları kimliği ön plana çıkardılar. Bunların ayrı ayrı ele alınması bir eksikliktir. Hizmet diyenler toplumun manevi çöküşüne seyirci kaldılar. Hükümetin eski bakanlarından bir tanesi. Şimdi bir büyükşehir belediye başkan adayı, diyor ki ‘Biz geldiğimiz zaman Tekirdağ’da iki tane rakı fabrikası vardı şimdi sayıyı 18’e çıkardık. Rakı fabrikası ile övünüyorlar. Getirdikleri hizmet anlayışının içerisinde o da var. Toplumun manevi çöküşü umurlarında değil.  Peki, bizim manevi, değerlerimiz tehlikede bunun için ne yaptınız. Biz kalkınmayı yapalım, zenginleşelim. Mutluluk, refah, huzur, mutluluk rakamlardadır diyorlar” dedi.

 “Kimlik siyaseti yapmak hizmete engel değil”

Kimlik siyaseti yapan BDP’ye yüklenen Yapıcıoğlu şunları söyledi: “Bazıları çıkıp diyor ki, biz sizin kimliğinize sahip çıkıyoruz, öyleyse bizden hizmet beklemeyin. Hizmet etmemize gerek yok. Biz hizmet etmesek bile bize oy vermek zorundasınız diyorlar.  Kimlik siyaseti yapmak hizmete engel değil. Kimliğimizin siyasetini yaptıklarını söyleyenler bir de şunu söylüyorlar. Diyorlar ki: ‘Sizin inancınız sizin dininiz sizin köleleşmenize sebebiyet verdi. Sizin din kardeşleriniz dini kullanarak size haksızlık yaptı. Öyleyse kendi haklarınıza sahip çıkmak için ile inanç ile aranıza mesafe koymanız gerekir.’  Ben sizinle aynı inancı paylaşıyorum diyen bir insan bunu nasıl söyleyebilir. İnancı kullanarak eğer size haksızlık edilmişse ise bu İslam’ın kusuru değildir. Bizim inancımız öyle mükemmel bir sitem ki hayvana dahi hakkını tam teslim eder. Gayrimüslime de hakkını tam verir.” diye belirtti.

 “Memleketin, Allah korkusunu içinde taşıyan kadrolara ihtiyacı var”

Son olarak Kozluk’un sorunlarına değinen Yapıcıoğlu şunları söyledi: “Kozluğun alt yapısı 30 sene önce yapıldı. 30 sene boyunca bu yapıya bir karış ilave edilmedi. Yukarıya makyaj yapmışlar.  Ama altta alt yapı yok. Hizmet için gönderilen paralar. Başka yerlere gidiyor. Paralar toplumu ifsat etme projelerine gidiyor. Hür kadrolar geldiğinde, size hizmet için gönderilen paralar size hizmete kullanılacak. Ama iki türlü hizmet, hem maddi hizmet hem de manevi hizmet. Memleketin,  Allah korkusunu içinde taşıyan kadrolara ihtiyacı var.” şeklinde konuştu.

 Kozluk Belediye Başkan Adayı Seyithan Aksoy şunları söyledi: “Bizler yalan söylemeyeceğiz, hırsızlık yapmayacağız rüşvet almayacağız, emanete ihanet etmeyeceğiz, belediye malına yetim malı gibi bakacağız. Hizmet bir lütuf değil haktır. Kozluğa hizmet etmeye geliyorum. Halkın efendisi, halka hizmet edendir.  Dürüst belediyecilik gerçek hizmet şiarı ile yola çıktık. Dininize, dilinize hizmet eden, inancınıza, kimliğinize sahip çıkan dürüst ve emin temsilcilere oy verin.” dedi.

Miting, yapılan dua ile son buldu. (İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir