• DOLAR 32.661
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2503.426
  • ...
Gülen Grubu Menzil Cemaatini de Dinlemiş
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gülen Grubunun şantaj amaçlı yaptığı telekulak skandalı her geçen gün büyüyor. 7 bin kişinin dinlendiği skandalın ardından Mersin’de geniş kapsamlı dinleme yaptığı ortaya çıkan Cemaat`in Antalya, Adana, Sakarya, İstanbul, Hatay, Kırıkkale ve Ankara’da da valisinden belediye başkanına, siyasi parti il başkanlarından yöneticilerine, danışmandan kaymakama, savcı ve hakimlerin yanısıra STK’lara kadar çok sayıda ismi dinlediği belirlendi.

MENZİL CEMAATİ`Nİ DE DİNLEMİŞLER
Bununla da yetinmeyen Cemaat`in kendileri dışında kalan her cemaati de dinlediği ortaya çıktı. Cemaat`in İsmailağa Cemaati üyelerini ve Adıyaman Menzil Cemaati lideri ve ailesini dinledikleri de belgelendi. Çok sayıda gazetecinin de dinlendiği telekulak skandalında dinlemelerin ortak gerekçesi ise ‘Terör ve organize suç örgütleri’ ile irtibatlı olmak” olarak gösterildi.

TELEFON BAŞKASINA AİT AMA..
Gülen Cemaati`nin, Adıyaman Menzil Cemaati liderlerinden Seyyid Saki`yi de dinlediği ortaya çıktı. Cemaat`in dinleme listesinde diğer cemaatlerin liderlerini "telefon başkasının üzerine olmasına rağmen tespit edilerek" dinlediği ortaya çıktı. Yani telefonun kayıtlı olduğu isim başka kişi olmasına rağmen, kullanıcı tespit edilerek o telefon dinlenmiş. Ayrıca dinleme gerekçelerinin de "terör faaliyeti" olarak yazılması dikkat çekti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir