• DOLAR 32.33
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2307.15
  • ...
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı sürece destek istedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Batman’a gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 250 kişinin istihdam edildiği Avrupa’ya ihraç edilen yaklaşık 4 trilyon kot pantolon tekstil fabrikasının saat 15.30’da açılışını yaptı.

 

Açılış için Organize Sanayi Bölgesi’ne gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık’a Batman Valisi Yılmaz Arslan, Milletvekili Ziver Özdemir, BATSO Başkanı A.Kadir Demir eşlik etti.

 

Burada bir konuşma yapan Bakan Işık, çözüm süreci ve teşvikle gelen yatırımlara değindi. Tesislerin açılması için gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Işık, Türkiye’de yatırım yapmak için en uygun yerin 6. bölge ve Batman olduğunu söyledi.

 

Çözüm sürecinin başlamasıyla birlikte bir buçuk yıllık süre içinde 6. bölgede 12 katrilyon lira yeni yatırım teşvik belgesinin imzalandığını belirten Işık, “Bu önümüzdeki dönemde en az 50 bin yeni istihdam demektir. Bu konuda Batman için yapılacak her türlü istihdama yönelik çalışamaya destek vereceğiz.” dedi.

 

“Süreç başarılı olursa bölge Türkiye’nin hızlı gelişen bölgesi olur”

Konuşmasının devamında vatandaşlardan üç talepte bulunan Işık, ilk olarak çözüm sürecine sahip çıkılmasını istedi. “Çözüm sürecinin bölgeye getirdiği olumlu havayı benden çok daha iyi biliyorsunuz” diyen Işık, “Eğer çözüm sürecini başarılı bir şekilde kalıcı bir bahara dönüştürürsek inanıyorum ki bu bölge Türkiye’nin en hızlı gelişen bölgesi olacak. Daha düne kadar göç veren Batman artık verdiği göçün geri almanın hesaplarını yapacak. Çözüm sürecine bölge halkımızın verdiği destekten dolayı çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

“Operasyonların birinci hedefi çözüm sürecinin baltalanmasıdır”

Türkiye’de son zamanlarda yaşananlara da değinen Işık, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Son dönemde Hükümete ve Başbakana yönelik sözde yolsuzluk adı altında yapılan operasyonları görüyorsunuz. Operasyonların birinci hedefi çözüm sürecinin baltalanmasıdır. Eğer bu ülkede çözüm süreci baltalanırsa Türkiye’nin yürüyüşü engellenebilir diye düşünenler var. O açıdan hedefin birinci derecede Başbakanımızın AK Parti’den uzaklaştırılması ve çözüm sürecinin akabete uğratılması olduğunu unutmayın. Batmanlı hemşehrilerimi çözüm sürecine sahiplenmeye ve kararlı durmaya davet ediyorum.”

 

“İdeoloji ile değil hizmet ile şehir kalkınır”

Ne Türkiye’nin ne bölgenin etnik temelli siyasetten çok ciddi acılar çektiğini ve bir yere varılamadığını vurgulayan Işık, “Bizim inancımızda Türk’ün Kürd’e, Kürd’ün Türk’e, Arab’ın Acem’e Acem’in Arab’a bir üstünlüğü yoktur. Biz etnik kökenli siyaseti değil millet bilinci ile hareket ederek bugüne geldik. Bundan sonra kıyamete kadar ki siyasetimizin şifresi millet siyasetidir. Biz bir tek milletiz. Bu bilinçle yolumuza devam ettiğimiz sürece Batman’da çok rahat kalkınacak, Türkiye’de çok daha hızlı kalkınacak. Kalkınma yerelden başlıyor. Eğer yerel yönetimler ideolojik ile değil de hizmet anlayışıyla şehre bakarsa o şehir çok hızlı kalkınır.” diye konuştu.

 

Batman Valisi yılmaz Arslan’da bir konuşma yaparak OSB’deki fabrikalar hakkında bilgiler aktardı.

 

Konuşmaların ardından Bakan Işık ve beraberindekiler, tekstili gezerek burada işçiler ile sohbet etti.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir