• DOLAR 32.576
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2496.486
  • ...
`Bizler Marksist değil, Muhammediyiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı M. Hüseyin Yılmaz Kocaköy’deydi. Öğlen saatlerinde Kocaköy’e gelen Yılmaz, öğle namazı için parti üye ve gönüllüleriyle beraber köy camisine geçti. Kılınan namaz sonrası Kocaköy parti teşkilatına gelen Yılmaz burada toplanan halka hitap etti.

 Program, Molla Nizamettin Yaçin Hoca’nın okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başladı.

 Parti programlarında diğer partilerin programından daha farklı bir program belirlediklerini ifade eden HÜDA PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı M. Hüseyin Yılmaz, “Referans olarak İslam ve Kur’an’ı seçtik. Bununla beraber bu ülke insanların sadece Türklerin yaşamadığını bunun yanında Kürtlerin de olduğunu söyledik ve Kürtçenin de ikinci resmi dil olarak anayasada yer alması gerektiğini belirttik. Bu iki noktada diğer tüm partilerden ayrıyız. Sandığa gittiğimizde içimizden çıkan ve bizimle aynı kıbleye yönelen, bu memleket sokaklarında büyümüş, yetişmiş adayları destekleyelim. Atama ve tayin adaylarla bu iş olmaz. Yereli yerli yönetmeli diyoruz. Bu nedenle de diğer partiler gibi dışardan adam getirip başınıza koymadık” diye konuştu.

 “Oylarımızı güvenilir kişilere kullanalım”

Belediyenin teslim edildiği kişilerin iyice araştırılmasını ifade eden Yılmaz, “Sizler esnaf olarak, köylü olarak, vatandaş olarak yapacağınız işlerde kriterleriniz vardır. Esnaf kardeşim, dükkânına alacağın, kasanı teslim edeceğin kişinin güvenilir olup olmadığını nasıl araştırıyorsan, sandığa gittiğinizde de belediyenin başına gelmesini istediğin aday için de bunu araştırıp ona göre oyunu kullanmalısın. Kendi işlerimiz için ne kadar dikkat ediyorsak bu hassasiyeti en az belediyelerin başına gelecek kişiler için de gözetmeliyiz” dedi.

 “La İlahe İllallah bayrağı altında birleşelim”

“Bizler seçtiğimiz insan noktasında sorumluluk altındayız” diye konuşan Yılmaz, “Seçtiğimiz kişi insana ve insanlığa hizmet için çalışırsa onun hayrına ortak oluruz. Ama bunun yanında şerli işler yapar ve belediye malını çalarsa bizler de onun yaptığı kötülüklerden mesulüz. Bu toplumun manevi dinamiklerinin ayakta tutulması lazımdır. Binalar yükseltmek ile olmaz bu. Gençleri uyuşturucu, hırsız olan bir şehir kalkınmaz, bir şehir değildir. İlkokul önlerinde esrar satılıyor. Gençliğimizi kurtarmamız lazım. Bunun için de gençliğimizin ıslahı, maneviyatı için çalışmalıyız. Kürtler olarak inanç ve namusumuz için çalışırız. Diğer partiler gibi Marksist değil Muhammediyiz. La ilahe İllallah bayrağı altında birleşmeliyiz. Kur’an ve sünnet etrafında birleşelim ve dindar bir nesil yetiştirelim. Hem memleket özgürlüğümüzü hem de insanlığımızın özgürlüğü için çalışmalıyız. En büyük özgürlük de Allah’a kul olmaktır. İnsana kulluktan, putlara kul olmaktan kurtulmalı ve sadece rabbimize kul olmalıyız.” dedi.

 “Siyaset yapmaya değil, hizmet yapmaya geldik”

 “Bizler parti olarak halka siyaset yapmak için değil hizmet yapmak için geldik” diye konuşmasına başlayan Kocaköy Belediye Başkan Adayı Ömer Tekdağ, “Dersimizi Üstad Bediüzzaman’dan aldık. Bizler diyoruz ki siyaset yasal mücadele şeklidir. Siyasette şiddet yoktur, biz buna böyle bakıyoruz. Allah’ın izniyle bu parti aracılığıyla inanç kimlik ve hizmet sloganları ile halkımız için çalışacağız. Tüm Peygamberlerin şiarı La İlahe İllallah’tı. Bizler bu inançtayız ve bu akide ile halkımızın inancı için geleceği için çalışacağız. Üstad’ın dediği gibi inanç insanı insan yapan şeydir. Bizler inancı yaygınlaştıracağız. Çünkü inancı olmayan Allah korkusu olmayan insandan her şey beklenir. Bu nedenden dolayı partimiz vesilesi ile tahkiki imanı halkımız arasında yaygınlaştıracağız. Birinci sırada inancımız muhafaza edeceğiz. Ardından da emanete sahip çıkacağız. İslam’ın emanetlerini ve halkımızın emanetlerini yerine ulaştıracağız.” dedi.

 “Toplumun faydasını gözeterek çalışacağız”

Parti programlarında İkinci kriteri kimlik, üçüncü kriteri de hizmet olarak belirlediklerini söyleyen Tekdağ, “Rabbimiz Kur’an’da yeryüzünün yaratılması sizlerin yaratılması ırklarınızın yaratılması Allah’ın ayetleridir. Bizler dilleri Allah’ın ayetleri olarak biliyoruz. Diller vardır ama kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takva iledir. Allah’ın verdiği dili bizler parti olarak insanların hakkı olan dillerini onlara vereceğiz. Ve bu nedenle Kürtçe ikinci resmi dil olsun diyoruz. Üçüncü olarak hizmet diyoruz. Heva ve heveslerimiz için değil halkımızın hizmeti için bu yola girdik. Bizler insana hizmeti ibadet biliyor ve bu amaç için çalışıyoruz. Bu emanete sahip çıkacak ve insan hizmeti hakka hizmet bilerek bir nevi ibadet edeceğiz. Toplumun menfaati her şeyin üstündedir. Toplumun faydası ne ise bizle bu faydayı gözeterek çalışacağız” diye ifade etti.

 Yapılan konuşmalardan sonra edilen duaya ‘Amin’ diyen kalabalık, sessiz bir şekilde dağıldı. (İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir