• DOLAR 32.369
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Eski Almanya Cumhurbaşkanı Wulff Tarsus'ta
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Christian Wullf, Tarsus'ta Nusrat mayın gemisinin bulunduğu Çanakkale Parkı'nda düzenlenen 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. yıl dönümü törenine katıldı.

 

Törende öğrencilerle bir süre sohbet eden Wulff, Tarsus Kaymakamı Hasan Göç ve Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile Nusrat mayın gemisinin içini 3 boyutlu gözlükle izledi.

 

Wulff, Fahri Hemşehrilik Beratı etkinliği için belediyeye giderken, Cleopatra Kapısını, "Bereket Peygamberi" olarak bilinen Danyal Peygamber'in kabrinin bulunduğu Makam-ı Danyal Camisi'ni gezip, vatandaşlarla sohbet etti.

 

Almanya'nın önceki Cumhurbaşkanı Christian Wullf, üç semavi dinin buluştuğu ve yollarının kesiştiği  Tarsus'un dünya için önemli bir şehir olduğunu söyledi.

 

Dünyada yaşanan savaşların önüne dini kanaat önderleri geçebileceğine işaret eden Almanya'nın önceki Cumhurbaşkanı Christian Wullf, "Tarsus'a yaptığım ilk ziyaret sırasında bu kentte tekrar geleceğimi, ziyaretimde bana sıcak bir gösteren Tarsusluları, biraz daha yakından tanımayı arzu ettiğimi kendisine söylemiştim. Ancak bunu söylerken, bir gün bu kentin Fahri hemşerisi olacağını bilmiyordum. Ama gerçekten çok güzel bir jest bu. Tarsus'un dünyamız için özel bir şehirdir. Çünkü, Tarsus Aziz Paulus'un, Senpol'ün doğum yeridir. O şahsiyet, sadece ilk kilisenin kurucu değil, aynı zamanda bu inancın, dünyaya yayılmasını sağlayan isimdir. Ancak Tarsus, Müslüman alemi için de büyük önem taşır. Çünkü, İlk Müslümanlardan biri sayılan ve İslam dünyasında saygınlığı olan Bilal-i Habeş'in makamı da buradadır. Bunun yanı sıra, mezarı Tarsus'ta bulunan Danyal Peygamber de, Musevi dünyası için kutsal bir isimdir.Tarsus bu bağlamda, üç semavi dinin buluştuğu, yollarının kesiştiği önemli bir noktadır. Yani, farklı inançların birbirine ne kadar yakın olduğunu, olabileceğini ve olması gerektiğini gözlerimizin önüne seriyor. Bize yüklenen görev insanlık onurunu korumak, kollamaktır.” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Almanya'nın önceki Cumhurbaşkanı Christian Wullf'a, 'Tarsus Fahri Hemşerilik Beratını, kolyesini ve anahtarını takdim etti.  (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir