• DOLAR 32.495
  • EURO 34.754
  • ALTIN 2420.36
  • ...
 Suriye`de Saldırı: 35 Ölü, 70 Yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞAM - Suriye`nin başkenti Şam`ın Yelda beldesinde düzenlenen saldırıda, 10 kişinin öldüğü, 40 kişinin yaralandığı bildirildi.

Bölgedeki aktivistlerden Rami el-Sayed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rejim güçlerinin Başkent`in güneyindeki Yelda beldesinde "ticaret merkezi"nin bulunduğu yere, 2 havan topu attığını, olayda aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 10 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 40 kişinin yaralandığını söyledi.

Rejim güçlerinin Beyt Sehim, Aseli, Kadem ve Hacer el-Esved bölgelerine de saldırı düzenlediğini aktaran Sayed, saldırıya uğrayan bölgelerde rejim birlikleri ile silahlı muhalifler arasında ateşkes antlaşmasının olduğunu ifade ederek, "Rejim güçleri hem silahlı muhaliflerle antlaşma yapıyor, hem bu antlaşmaları ihlal ediyor" dedi.

Halep`de Vakum Bombalı Saldırıda 25 Kişi Hayatını Kaybetti

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) Halep medya sorumlusu Ahmed Muhammed Ali, yine AA muhabirine yaptığı açıklamada, orduya ait savaş uçağının kentin Kerm ül-Beyk bölgesinde Muhacirin Camisi yakınlarındaki meydana " 2 vukum bombası" attığını ve çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşmak üzere 25 kişinin hayatını kaybettiğini, 30 kişinin de yaralandığını söyledi.

Saldırı sonucunda çok sayıda evde büyük hasar oluştuğunu ifade eden Ali, bazı araçların da kullanılamaz hale geldiğini dile getirdi.

Sivil savunma ekiplerinin, bölgedeki ağır hasar gören yerlerde ölü ve yaralı aradığını dile getiren Ali, "Rejim bölgeye 2 vakum bombasıyla saldırdı. Savaş uçakları Kerm ül-Beyk bölgesinde taş üstüne taş bırakmadı. Yaralılar bölgedeki sahra hastanelerine araçlarla taşındı" dedi.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir