• DOLAR 32.576
  • EURO 34.912
  • ALTIN 2438.71
  • ...
Bugün İslam coğrafyasının her yeri Halepçe`dir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Halepçe katliamının 26’ıncı yıl dönümü münasebetiyle bir program düzenleyen Bitlis Eğitim Sağlık Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, (BEST- DER) Halepçe’de katledilen Müslümanları yad etti.

Dernek binasında gerçekleştirilen program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Halepçe’de yaşanan vahşeti anlatan sinevizyon gösterimi ile devam etti. Programda bir konuşma yapan BEST- DER Eğitim Komisyonu Başkanı Erdal Tunçtan, Halepçe’yi asla unutmayacaklarını söyledi.

“Müslüman Kürt halkının tarihinde zulümler hiç eksik olmadı”
Tarih boyunca Müslüman olan halkların ezildiğini, mustazaf bırakıldığına müşahede etmekte olduklarını belirten Tunçtan, “Kürtler İslam`ın ilk yılarında bu dini benimsemiş olup bu dini her ne pahasına olursa olsun diyerek muhafaza eden ender milletlerden biridir. Bu yüzden tarih süreci boyunca haksızlığa, zulme maruz kalmış bir millettir. Ayrıca hiç bir milletin yaşamadığı zulümler Müslüman Kürt halkına reva görülmüştür.” dedi.

Zulme boyun eğmeyen milletler ile halkların çeşitli oyunlarla yok edilmek istendiğini ifade eden Tunçtan, “`Halepçe de yaşayan mazlum mustazaf Müslüman Kürtler o zamanın müstekbirlerin eline bırakılmış ve insanlığın yüz karası olacak bir katliam gerçekleştirilmiştir. 5 binin üzerinde Müslüman Kürt kimyasal silahlarla evlerinde, bahçelerinde, sığınaklarda ve anne kucaklarında acımasız bir şekilde katledilirken; yüz binden fazla insan kimyasal gazların etkisi ile sakat kalmıştır. Bugün dahi o yaşananların etkisi yeni doğan çocuklar üzerinde görülmektedir.” ifadesini kullandı.

“Tüm katliamların arkasında emperyalist güçler var”
Bu katliamı yapanların hesabının ağır olacağını hatırlatan Tunçtan, sözlerine şöyle devam etti: “Kimyasal Aliler, Saddamların nasıl rezilce başka bir zalimin eliyle ortadan kaldırıldığını gördük. Ama biz şunu çok iyi biliyoruz ki, Halepçe de katledilen beş bin Kürt kardeşimiz emperyalistlerin maşası olan o zalimlerin eliyle gerçekleştirildi.

Perdenin önünde kimyasal Aliler görünüyordu ama perdenin arkasında Dünyayı kan gölüne çevirmek isteyen emperyalist güçler vardı.

“Yarınlar Müslümanların olacaktır”
Bugün de Müslüman coğrafyalarda kan ve gözyaşı eksik olmuyor. İşte Suriye, işte Mısır, işte Hama, işte Myanmar, işte Roboski... Ama biz Müslümanlar şuna inanıyoruz ki, yarınlar Müslümanların olacaktır.

Bu müjdeyi bize Allah Kur’an-i Kerim’de şöyle bildirmektedir: “Onlar ağızları ile Allah’ın nurunu söndürmek istiyorlar. Hâlbuki kâfirler istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktır” buyuruyor” şeklinde ifade etti.

Mazlum mustazaf Kürtlere yapılan bu zulmü hiç bir zaman unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını söyleyen Tunçtan, bu zulmü yapan ve günümüzde zulümlere imza atan zalimlere Allah’ın Kahhar ismi ile cezalarını çekmeleri için dua ederek programı bitirdi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir