• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Umut Kervanı 54 bin aileye yardım ulaştırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Umut Kervanı Yardım Platformu 2013 yılı faaliyet raporunu kamuoyu ile paylaştı. 71 ilde yardım faaliyetlerinde bulunan Umut Kervanı 2013 yılında 54 bin 441aileye, 2 milyon 989 bin 572 TL ayni ve nakdi yardımda bulundu.

 

Umut Kervanı Yardım Platformundan konu ile ilgili yapılan açıklamada, 2013 yılı boyunca gıda, giyim, kırtasiye, ev gereçleri ve yakacak gibi kalemlerden 54 bin 441aileye 2 milyon 989 bin 572 TL tutarında yardım yapıldığı ifade edildi.

 

Platformun kuruluş ve gelişim süreci hakkında bilgilerin yer aldığı açıklamada, Platform üyesi derneklerin, kendi sorumluluk alanlarına giren bölgelerde, benim fakirim, onun fakiri gibi bir anlayışa girmeden, dünya görüşü ve mezhebi farklılıkları önemsemeden, hak sahiplerini arayıp bularak hakkı sahibine teslim etme erdemini gösterdikleri vurgulandı.

 

Yaklaşık üç yıllık bir geçmişi olmasına rağmen ülke genelinde onlarca yıllık geçmişi ve güçlü finansal destekleri olan yardım kuruluşları ile hayırda yarıştıkları dile getirilen açıklamada halkta uyandırdıkları güven duygularıyla, fakir ile zenginler arasında emin bir köprü olmayı başardıklarına dikkat çekildi.

 

“Yardımları adresine ulaştırıyoruz”

En başarılı oldukları noktalardan birinin; kimsenin görmediği, tespit edemediği gerçek ihtiyaç sahiplerini görüp onlara yardım ulaştırmak olduğu dile getirilen açıklamada, “Merkezi noktalarda ve herkesin hemen ulaşabileceği fakirlerin yanı sıra ücra köşelerde kalan sesini duyuramayan asıl hak sahiplerini bulup emanetlerini onlara teslim etmeleri başlı başına bir başarı ve farklılıktır.”denildi.

 

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli mültecilere karşı da, komşuluk ve kardeşlik bağları gereğince gerekli yardımların yapıldığı dile getirilen açıklamada; Suriyeli mültecilere gıda, halı, yatak, yogan, battaniye gibi temel ihtiyaç malzemeleri noktasında ellerinden gelen yardımı esirgemedikleri kaydedildi.(Yunus Emre-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir