• DOLAR 32.52
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2419.73
  • ...
`Kürtlere siyaset hakkı tanınmıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat yaptığı yazılı açıklamada, seçim otobüslerine dün tekrar saldırı yapıldığını belirterek, seçim otobüslerinin altıncı kez taşlı saldırıya uğradığını söyledi. 

Saadet Partisi Batman İl Başkanı Fırat, seçim çalışmalarının başladığı günden beri defalarca taşlı saldırıya maruz kalan seçim otobüslerinin son olarak Batman’da tekrar taşlı saldırıya uğradığını ve otobüslerinin bütün camlarının kırıldığını kamuoyuna duyurdu.

İl BaşkanıFırat yazılı açıklamasında, BDP’yi  defalarca uyardıklarını buna rağmen hiçbir tedbir alınmadığını, aksine saldırıların artarak devam ettiğini söyledi. 

Fırat BDP’ye de seslenerek, “Fethiye’de HDP’nin parti tabelasını indiren ve Kürt halkına siyaset yapma hakkı tanımayan zihniyet ile bugün Batmanda seçim otobüsüne yapılan zihniyet arasında ne fark vardır. Biz her türlü şiddet, baskı ve ötekileştirmenin karşısındayız. Şiddet nereden gelirse gelsin kabul etmemiz mümkün değildir. Fethiye’de cereyan eden çirkin saldırıları kınadığımız gibi, Batman’da yapılan menfur saldırıları da nefretle kınıyoruz.” Dedi. 

Bu duyarlılığı BDP’den de beklediklerini sözlerine ekleyen Fırat, “Bu çirkin saldırıların durması için gerekli girişimlerin yapılmasını umuyoruz. Demokrasinin gereği herkes inandığı değerler doğrultusunda siyaset yapma hakkına sahiptir. Hiç kimse başka bir siyasi görüşün siyaset yapmasına engel olmaya çalışmamalıdır. Barışın Demokrasinin gereği budur. Eğer bunun aksi düşünülürse ve baskı tahakküm kurulmak isteniyorsa o zaman Barış ve kardeşlik nutukları yalandan öteye gidemez.” İfadelerini kaydetti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir