• DOLAR 32.596
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2495.215
  • ...
Esirler için gösteri düzenlediler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batı Şeria`daki Ramallah kentinde Kızılhaç binası önünde toplanan göstericiler, israil ile müzakerelerin uzatılmasının kabul edilmesi durumunda yakınlarının serbest bırakılması gerektiğini ifade etti. Filistin Esirler Kulübü`nün düzenlediği gösteriye katılan aileler, İsrail hapishanelerinde tutuklu bulunan yakınlarının posterlerini ve Kızılhaç ile insan hakları kuruluşlarından tutukluların serbest bırakılmasını talep ettikleri dövizler taşıdı.

AA muhabirine konuşan Filistin Esirler Bakanı İsa Karaki, israil basınında 4. kez tutukluların serbest bırakılmayacağına işaret eden haberler yayınlandığını belirterek, İsrail`in 29 Mart`ta 30 eski tutukluyu serbest bırakması gerektiğini vurguladı.

Filistin-İsrail arasındaki müzakerelerin sonuçlarına bakılmaksızın tutukluların serbest bırakılması gerektiğini söyleyen Karaki, "ABD`nin gözetiminde iki taraf Filistin`in BM kurumlarına gitmemesi karşılığında İsrail`in 4 parti halinde tutukluları serbest bırakması yönünde anlaşmaya varmıştı. Şu ana kadar İsrail tarafından serbest bırakmayacakları yönünde bir haber almadık, biz tutukluları evlerinde karşılamaya hazırız" dedi.

İsrail, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) ile 1993`te imzaladığı Oslo anlaşmasından önce tutuklanan 104 kişiden 74`ünü 3 parti halinde serbest bırakmıştı. Kalan 30 eski tutuklunun da bu ay sonunda serbest bırakılması bekleniyor.

Filistin Esirler Bakanlığı`nın verilerine göre, İsrail hapishanelerinde bin 400 hasta tutuklu bulunuyor.

Bunlardan 15`i devamlı olarak Ramle Hapishanesi`nin hastanesinde yatıyor, 80`inin de sağlık durumunun oldukça kritik boyutta olduğu belirtiliyor.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry`nin, tarafların anlaşması için belirlediği süre Nisan ayında sona erecek.

Kaynak: AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir