• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Bayanlara saldırmak alçaklıktır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – Van’da HÜDA PAR’ın seçim mitinginden dönen bayanlara ve geçtiğimiz Pazar Diyarbakır’daki “Mustazaflar Haftası Mitingi”ne katılan HÜDA PAR’lılara pompalı tüfekle yapılan saldırıları kınayan Mardinliler, “Saldırılarla HÜDA PAR’ın önü kesilmeye çalışılıyor, böyle olunca da adil bir seçimden söz etmek mümkün değildir.” diyor.  

“Adil bir seçim olmuyor”

Şuana kadar yüzlerce saldırıya rağmen hiçbir saldırganın yakalanmamasına anlam veremediğini ifade eden Mardinli esnaf Mahmut Düzgün, HÜDA PAR’a yazık edildiğini söyledi. 

Düzgün, “Saldırılarla HÜDA PAR’ın önü kesilmeye çalışıyor. Böyle olunca da adil bir seçim olmuyor. Daha adil bir seçimin yapılabilmesi için herkese eşit hakların tanınması lazım, kimse kimseye saldırmaması lazım. Sonuçta bu bir yarıştır, niye biri diğerine engel olsun ki… HÜDA PAR’a yönelik yapılan saldırıları kınıyorum.” dedi.

“Kürtler arasında bir kavga isteniyor”

HÜDA PAR’a ve özelikle bayanlara yapılan saldırıları şiddetle kınadığı dile getiren Abdulvahap Baki, “Bu saldırıları tasvip etmek mümkün değildir. Kürtler arasında bir kavga çıkmasını isteyen derin güçler vardır, birileri de bu oyuna alet oluyor. Biz HÜDA PAR’a yönelik yapılan saldırıları kınıyoruz. Özellikle bayanlara yapılan saldırıları alçakça buluyorum.” diye konuştu. 

“Saldırıları kınıyorum”

Emekli öğretmen Turan Ecevit ise HÜDA PAR’ın yeni bir parti olduğunu,  buna rağmen yüzlerce saldırıya maruz kaldığını ve saldırıları şiddetle kınadığını söyledi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir