• DOLAR 32.601
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2499.86
  • ...

BATMAN - Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun davetlisi olarak Danimarka’da gerçekleşecek Türkiye –Danimarka Ticaret ve Yatırım Formuna katıldı.

 

Türkiye’den bir çok iş adamı ve siyasilerin katıldığı forumda Yeşil Enerji Teknolojileri, Gıda ve Tarım teknolojileri ve sağlık alanında önemli görüşmeler yapılacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün liderliğindeki heyet Türkiye Danimarka ticaretinin gelişmesi ve Danimarkalı iş adamlarının Türkiye’ye yatırım gerçekleştirilmesi istenecek.

 

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Danimarkalı mevkidaşları ve İşadamlarına Türkiye Yatırım ortamı hakkında bilgilendirmelerin verileceği toplantılarda işadamları arasında ikili görüşmeler gerçekleşecek.

 

Cumhurbaşkanı Gül’ün Danimarka ziyareti kapsamında Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, milletvekilleri, akademisyenler, basın ve iş dünyasının temsilcileri de eşlik ediyor.

 

Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş yapılacak ikili görüşmelerde özellikle tarım ve gıda sektöründe Batman verimli toprakları ve gelişen tarım sanayisi hakkında ve Batman için uygulanan teşvikleri aktarıp Batman’a Avrupa’dan yatırımcı davet edecek.(M.Fatih Akgül-İLKHA)