• DOLAR 32.51
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2427.862
  • ...

KONYA- Türkiye Ekonomi Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ercan Uygur, Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin konuğu oldu. Konferansta ‘İktisat Eğitimi Tarihçesi’, ‘Küresel Bunalım’ ve ‘İktisat Politikaları’ konulu sunumlarını gerçekleştiren Prof. Dr. Ercan Uygur, 1750’lerde İngiltere, Almanya ve ABD’de başlayan iktisat eğitiminin günümüze kadar geçirdiği süreçleri ele aldı. Prof. Dr. Uygur, “Dünyada ilk defa bir iktisat fakültesi kurulması kararı 1933 yılında Türkiye’de alınmıştır.” dedi.

 

Türkiye’de iktisat eğitiminin ilk olarak Mülkiye’de ‘ekonomi-politik’ adı altında verildiğine değinen Prof. Dr. Uygur, “Cumhuriyet döneminde ders programları birkaç kez değişerek günümüzdeki halini almıştır. Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de iktisatla ilgili çeşitli cemiyetler kuruldu ve en önemlilerinden biri şu an başkanlık görevini sürdürdüğü ‘Türkiye Ekonomi Kurumu’ eski adıyla ‘Milli İktisat ve Tasarruf Cemiyeti’dir.” dedi.

 

İktisat eğitiminin tarihçesine değinen Prof. Dr. Uygur, “Dünyada ilk defa bir iktisat fakültesi kurulması kararı 1933 yılında Türkiye’de alınmıştır. 1937 yılında bu amaçla İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi kurulmuştur.” dedi.

 

Konferansının ardından Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Öğüt, Prof. Dr. Ercan Uygur’a plaket takdim etti. Prof. Dr. Öğüt, Selçuk Ekonomi Topluluğu üyelerine de teşekkür etti. (İsmail Yılmaz-İLKHA)