• DOLAR 32.513
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2434.734
  • ...
Yağışlar çiftçinin yüzünü güldürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Mart ayının bölgede yağışlı geçmesi çiftçiyi sevindirdi. Son yağışlar ile beraber toprak adeta suya doydu. Yurdun batısı yağışlara hasret iken bölgemizde sağanak yağışlar devam ediyor. 

Durumdan memnun olan çiftçiler bu yıl ürün dekoltesinden ümitli. Çukurbaşı (Rubéré) köyü çiftçilerden Ekrem Tunç, ilk başlarda yağışların yetersiz olduğunu fakat son yağışlarla toprağın suya doyduğunu ifade etti. 

Çiftçilerin hazırlıklarına devam ettiğini ifade eden Tunç, bu yıl ekilen ürünlerden ümitli olduklarını belirtti.

Kutluk (Kıtiné) köyünde ikamet eden Vahit Cemiloğlu, batı illerine göre bölgenin yağışlı geçtiğini ve son yağışlardan memnun olduklarını belirtti. 

Yağışlardan sonra ilaçlama yapacaklarını belirten Cemiloğlu, nisan ayında gelecek yağmur ile ektikleri ürünlerin dekoltesinden ümitli olduklarını ifade etti.

Çınar İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri ise, bölgedeki yağışların ekinlerin ihtiyacı karşıladığını, bu yıl yağmur yağmama sıkıntısının olmadığını ifade ettiler. Aşırı yağışların sebep olduğu bitki hastalıklarını beklemediklerini, hastalık riskinin az olduğunu, şayet görülürse dahi belli arazilerde görülebileceğini belirtiler.

Çınar ilçe tarım yetkilileri bölgedeki yağışların mevsim normallerinde olduğunu bu yıl ekilen ürünlerin dekoltesinden ümitli olduklarını ifade ettiler.  (Vedat Aydın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir