• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman Üniversitesinde Halepçe resim sergisi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Üniversitesi İdeal Gençlik Topluluğu, Halepçe katliamını unutmadı. İdeal Gençlik Topluluğu, 16 Mart 1988 tarihin en büyük katliamlara tanık olduğu ve kara bir günün adı olan "Halepçe katliamı" fotoğraf sergisinin açılışını yaptı.

Batman Üniversitesi Merkez Kampüsü Ek Bina’sında saat 10.00’da iki gün halka açık olacak serginin açılış kurdelesini Kozluk Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Şemsettin Dursun ve Okutman İhsan Platin yaptı.

Doç. Dr. Dursun açılış konuşmasında düzenlenen etkinliği anlamlı bulduğunu belirterek, “Dünyanın gözleri önünde eli kanlı zalimlerin mazlum bir halkı topluca katlettiği günün adıdır Halepçe. Dünya müstekbirleri dereceye girerse bu katliamı yapan Saddam bir numara olur. Kur’an-ı Kerim derki, ‘Bir insanı öldüren bütün insanı öldürmüş gibidir, bir insanı dirilten bütün insanı diriltmiş gibidir.’ Halepçe dünya tarihinde en kanlı katliamdır. Böyle sergiler, tarihe kanlı olarak geçmiş bu olayların unutulmasını engellemesi açısından oldukça önemlidir. Böyle bir serginin açılışını yapmak bile içimizi acıtıyor. Düzenlenen böyle etkinliklerle tarihi unutmuyoruz.” dedi.

Açtıkları sergi hakkında konuşan Batman Üniversitesi İdeal Gençlik Topluluğu Başkanı Ahmet Altundağ, “İdeal Gençlik Topluluğu olarak 16 Mart 1988 tarihinde Halepçe’de bir katliam yaşandı ve biz bu katliamı unutmamak için böylesi bir sergi açtık. Halepçe katliamını unutmadık ve unutturmayacağız. Bu sergiyi açmamızdaki amaç, geçmişimizi unutmamak ve geleceğimizi ona göre şekillendirmektir. İsteğimiz üniversitede okuyan arkadaşlarımız gelip bu zulmü kendi gözleriyle görmeleridir.” ifadelerini kullandı.

Sergiye üniversite öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. (M.Fatih Akgül-İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir