• DOLAR 32.564
  • EURO 34.905
  • ALTIN 2428.56
  • ...
Dicle Üniversitesinden moral ve motivasyon semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Dicle Üniversitesi Genç Kızlar Kültür ve Diyalog Kulübü tarafından “Gençlerdeki sınav kaygısını azaltmaya yönelik kaygı ve motivasyon” adlı seminer düzenlendi. 

İlk olarak DÜKOV tiyatro kulübünün sahne aldığı seminerde,  sınava girecek bir öğrencinin sınav stresini azaltmak, ebeveynlerin  çocuklarının iyi bir üniversitede eğitim görmesi için çabası gibi konuların anlatıldığı skeçler salonda bulunanların büyük beğenisini topladı. 

Sahnelenen tiyatral gösterinin ardından Kişisel Gelişim Uzmanı Bilal Zemin, lise öğrencilerinin de bulunduğu salondakilerle sohbet havasında sınav stresini azaltmanın, insanlarla iyi iletişim kurmanın önemini anlattı. 

“İnsanın hayat kaygısı bir ömür sürer”
İnsanın hayat kaygısının ömrün sonuna kadar sürdüğünü, mutluluğun sürekli ertelendiğini dile getiren Zemin, insanın kendi değişimini başlatması gerektiğini vurguladı. “Önemli olan sizlerin sınavdan yüksek puan almanız değil, önemli olan sevdiklerinizin size yüksek puan vermesidir” diyen Zemin, düşünülen ve hissedilenin bedeni etkilediğini, önemli olanın düşünceleri ve hisleri yönetebilmek olduğunu ifade etti.

Zemin, konuşmasında hayatın anlamının mutluluk olduğunu ve tüm insanların yaptığı maddi ve manevi faaliyetlerin hepsini mutlu olmak amacıyla yaptığını söyleyerek, “dünyayı değiştirmek için önce herkesin kendinden başlaması gerekiyor. Mutluluk varılması gereken bir nokta değil,  üzerinde yürünülen bir yoldur” dedi. 

Mutluluğun önemi vurgulandı
İnsanların hayatlarını daha iyi ve daha huzurlu yaşamaları için sihirli bir kelimeye ihtiyaç olduğunu ve bu sihirli kelimenin de mutluluk olduğunu belirten Kişisel Gelişim Uzmanı Bilal Zemin , "İster maddi, ister manevi olsun her zaman için mutluluğu aramak çok önemlidir ve mutlu olmak önceliklerimiz arasında yer almalıdır." dedi. 

Zemin, yaklaşık iki saat süren seminerini Lösemili Bora’nın hikâyesini şiir tadından anlatarak ve sevgi mesajları ile sonlandırdı.
Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Sabri Eyigün’ün, Uzman Bilal Zemin’e plaket takdim etmesinin ardından salonda bulunan öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekilerek, seminer son buldu.(Yunus Emre-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir