• DOLAR 32.325
  • EURO 35.109
  • ALTIN 2301.715
  • ...
Bitlis şiddetli kar yağışının etkisine girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Uzun zamandır bahar havasının yaşandığı Bitlis, yeniden şiddetli yağışların etkisine girdi. Dünden beri etkili olan yağmur gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur şeklinde yağmaya başladı. Sabahın erken saatlerinde etkisini sürdüren kar yağışı kısa süre içerisinde şehri beyaza bürüdü. 

Yağışlar nedeniyle yollar, cadde ve sokaklar su göletlerine dönüştü. Okullara giden öğrenciler, iş yerlerine giden esnaf, işine giden memurlar ve işçiler yollarda oluşan su göletlerinde geçmekte bir hayli zorluklar yaşadılar. 

Kar yağışı etkisini artırmasıyla bazı mahalle ve köy yolları ulaşıma kapandı. Özelikle yağışın fırtınaya dönüştüğü Rahva Mevkiinde sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 5 metreye kadar düşerek sürücülere zor anlar yaşattı. Yağışların etkisiyle aralıklarla elektrik kesintileri yaşanıyor. 

Meteoroloji yetkilileri yağışların devam edeceği, yer yer sis oluşmaları nedeniyle görüş mesafesinin düşeceğinden dolayı sürücülerin aşırı hız yapmamaları ve dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuldu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir