• DOLAR 32.589
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2503.287
  • ...
Erbakan Hoca Gaziantep`te anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- Saadet Partisi Teşkilatı, Dr. Fatih Erbakan’ın katılımıyla Şehitkamil konferans salonunda Erbakan’ı anma ve anlama gecesi düzenledi. 

Program, Kurtuluş Camii İmamı Ahmet Hayta’nın Kuran ziyafeti ile başladı. 

Programda bir konuşma yapan Fatih Erbakan, Necmettin Erbakan’ın samimi ihlaslı ve ibadetlerine düşkün bir mümin olduğunu belirtti.

Erbakan’ın çok zeki ve çok çalışkan, bir aksiyon adamı olduğunu sözlerine ekleyen oğul Erbakan, “Erbakan, idealist bir devlet adamıydı, İslam aleminin lideriydi. Birçok fabrikanın temelini attı ve yaygın bir sanayileşme hamlesi başlattı bunlardan en büyüğü uçak motoru fabrikasıydı.” Dedi.

Fatih Erbakan; yatırım programları hazırlayan Necmettin Erbakan Hoca’nın kalkınma hamlelerinin erken bir seçim kararıyla engellendiğini belirterek, şunları kaydetti:``Ona göre tüm insanlığın saadeti, huzur ve mutluluğu için, peygamberlerin hak anlayışına dayalı `yeni bir dünya` kurmak gerekiyordu. Bunun için de işe, bulunduğumuz yerden, Türkiye`mizden başlamak icap ediyordu. Hocamız, `ağır sanayi, yerli sanayi, milli sanayi` diyordu. `Herkese iş, herkese aş` diyordu. Dengeli ve yaygın bir sanayileşme öngörüyordu.” 

Fatih Erbakan, daha sonra Erbakan hakkında şu değerlendirmede bulundu: “Hakk`ın rızasını kazanmak, yaşanabilir bir Türkiye, yeniden büyük Türkiye`yi inşa etmek, `cihad` farzını yerine getirmek için gecesini gündüzüne katmış emsalsiz bir liderdi. İslami duyarlılığı olan kitleleri siyasetin merkezine o taşıdı. Muhafazakar hanımlara teşkilatlarında görev vererek, onların davalarında faal olmalarını sağladı. Sadece Türkiye`yi değil, İslam alemini de etkileyen bir liderdi. Zaman geçtikçe Hoca, daha da iyi anlaşılacaktır.” 

Erbakan Hoca’nın hiçbir zaman davasından geri dönmediğin, hiçbir zaman sömürü ve köleliğe müsaade etmediğini ifade eden Fatih Erbakan, “ O yol arkadaşlarını hiçbir zaman yarı yolda bırakmadı, kuvveti değil daima halkın yanında olarak hakkı üstün tuttu. 

Ortadoğu Projesi`nin eş başkanıyım diye övünenler Erbakan Hoca`nın yolundan gidemezler. Erbakan Hoca, memur ve işçiye yüzde 300 zam verdi, ilave vergi koymadı, zam yapmadı. Bir tane milli müesseseyi satmadı. Kıbrıs`tan vazgeçmedi. Siz nasıl Erbakan Hoca’nın öğrencisiniz. Merhum liderimizin dediği gibi arka kapıdan kaçıp bahçede top oynuyorsunuz.” İfadelerini kaydetti. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir