• DOLAR 32.529
  • EURO 34.578
  • ALTIN 2493.26
  • ...
`Hz Fatıma, örnek alınması gereken en güzel şahsiyettir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AZİANTEP- Gaziantep Umut-Der’de her hafta düzenlenen seminerin bu haftaki konuşmacısı Ayfer Bozkurt’tu. Ayfer Bozkurt Hoca Allah Resulü’nün en sevgili, Hz. Hatice’nin ve biricik kızı Hz. Fatıma’nın hayatını anlattı. 

Ayfer Bozkurt hoca konuşmasına şöyle devam etti; “Hz Fatıma doğduğunda babası otuz beş, annesi elli yaşındaydı. Doğar doğmaz annesi onu kendi sütüyle emzirdi. O’nu sütanneye vermedi. Kendi kucağında büyüttü. Evin çiçeği, sevgi ve şefkat kucağında gülümseyen yüzdü. Tatlı ve nurlu bir siması vardı. Vahiy günlerinde Hz. Fatıma beş yaşındaydı. Çocuktan çok öte bir olgunluğa ve akla sahipti. Yerinde durmuyordu. Gâh davetçi annesinin yanında davetin zorluğunu yaşayarak evleri geziyor, gâh çarşı pazarda insanlara daveti götüren babasını izliyordu. Babasını takip ettiği bir günde babası yakınlarını ve tanıdıklarını toplamış şöyle diyordu; Ey insanlar! Siz Allah’a karşı bana hiçbir delil bulamazsınız. Zira ben ancak Allah’ın kitabı Kur’an-ı Kerim’in helal kıldığını helal, haram kıldığını haram kıldım. Ey kızım Fatıma! Ey halam Safiye! Allah katında makbul olan ameller işleyiniz. (Yani bana güvenip tembellik etmeyiniz.) Çünkü ben sizi Allah’ın azabından kurtaramam.” 

Bozkurt hoca konuşmasına devamla; “Fatıma sorumluluğun bilincindeydi. Kendisi küçük bir kız çocuğuydu, fakat zeki, aklından ve yaşından büyük fedakârlar peşinde koşuyordu. Babasını korumak için O’nu adım adım takip ediyordu. Babası Kabe’de namaz kılarken müşrik Ukbe bin Ebi Muayt, secde esnasında  babasının boynuna deve işkembesi bıraktığında, bazı Mümin erkekler dahi müdahale etmekten çekinirken Fatıma koşa koşa öfkeli ve gözleri dolmuş bir halde müşriklerin ileri gelenlerine kızgın bakışlarını dikip onların gözlerinin içine baka baka onları lanetledi. Daha önce kahkaha atıp gülen o müşrikler sus pus olmuşlardı. Fatıma babasının üzerindeki işkembeyi kaldırıp üstünü temizledi.” dedi. 

Bozkurt hoca konuşmasının sonunda; “Zorluk nerede ise, Fatıma ordaydı. Var gücüyle babasını korumaya çalışıyordu. Babası ile birlikte boykot günlerini, hicreti yaşadı. Hz. Ali’ye kadınlara örnek olabilecek bir şekilde eş oldu. Fatıma cennetin efendileri Hz. Hasan ile Hz.Hüseyin’in annesidir. Hz. Fatıma, örnek alınması gereken en güzel şahsiyete sahiptir.” dedi. 

Seminer, yapılan dua ile sona erdi.   (Ökkeş Korkmaz- İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir