• DOLAR 32.428
  • EURO 35.031
  • ALTIN 2325.97
  • ...
`Bedelli Askerlik yaş sınırı 25 olsun`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Ülke gündeminde milyonlarca genci ilgilendiren Bedelli Askerlik nedeniyle Türkiye Gençlik Konseyi (TGK) yazılı basın açıklaması yaptı. TGK’dan yapılan açıklamada, Bedelli Askerlik ile ilgili olarak bir komisyon kurulacağı ve çalışmalar yapılarak Savunma Bakanlığına iletileceği belirtildi. 

Konsey adına konuşan TGK sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Barış Durak, bedelli ile ilgili hem Türkiye de, hem de KKTC de komisyonlar kurularak, tüm sivil toplum örgütleri ve  öğrenciler ile görüşüleceğini söyledi. 

TGK Genel Başkanı Rıdvan Söylemez`in direktifleri ve çabaları ile bedelli askerlik konusunun sürekli olarak gündemde tuttuklarını söyleyen Durak, bedelli de yaş sınırlamasının 25 olmasının gerektiğini vurguladı. 

Durak, “Bedelli Askerlik ile ilgili çalışmalarımıza Çarşamba Günü Ankara`da TGK Genel Merkezinde Genel Başkanımız Rıdvan Söylemezin başkanlığı ile  saat 15:00 `da toplanacak komisyon ile başlıyoruz. Bizlerin istediği ve tüm gençlerin istediği yaş sınırının 25` e indirilmesi.`` dedi.   (M. Fatih Akgül-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir