• DOLAR 32.524
  • EURO 34.849
  • ALTIN 2426.935
  • ...
Pakistan'da 4 Üniversiteyle işbirliği protokolü imzaladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Fuarın üçüncü ayağının yapıldığı ve 2 binin üzerinde ziyaretçinin katıldığı başkent İslamabad’daki Yükseköğretim Günlerinde Selçuk Üniversitesi standına öğrenci adayları, öğretim üyeleri ve kurumların yoğun ilgisi vardı.


Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş, Türkiye’deki ve Selçuk Üniversitesindeki yükseköğretim imkânları konusunda ziyaretçileri ayrıntılı bir şekilde bilgilendirdi. Fuarın İslamabad ayağında Selçuk Üniversitesi standını İslamabad Büyükelçisi S. Babür Girgin de ziyaret etti. Girgin, Selçuk Üniversitesi gibi önemli bir üniversitenin rektör ve rektör yardımcısı düzeyinde Pakistan’da temsil edilmesinin son derece anlamlı olduğunu söyledi.
Fuar kapsamında İslamabad’da ülkenin saygın üniversitelerinden olan Uluslararası İslam Üniversitesi (International Islamic University) ile Selçuk Üniversitesi arasında yükseköğretim alanında öğrenci, öğretim üyesi değişimi, ortak lisans ve lisansüstü eğitim programları açma, ortak araştırma ve proje yapma konularında işbirliğini sağlayacak olan “Genel İşbirliği Protokolü” imzalandı. Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ile Uluslararası İslam Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yousif Al Draweesh tarafından imzalanan protokol töreninde Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş ile Uluslararası İslam Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Masoom Yasinzai, rektör yardımcıları, dekanlar ve enstitü müdürleri hazır bulundu.
 

İslamabad’daki Modern Diller Ulusal Üniversitesi (National University of Modern Languages) ile de yükseköğretim alanında öğrenci, öğretim üyesi değişimi, ortak lisans ve lisansüstü eğitim programları açma, ortak araştırma ve proje yapma konularında işbirliğini sağlayacak protokol Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ile Modern Diller Ulusal Üniversitesi Rektör Vekili Azam Jamal tarafından imzalandı. Ardından Rektör Gökbel, Üniversite Anı Defteri’ni imzaladı.

 

Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “8-14 Mart 2014 tarihleri arasında Pakistan’ın 3 ayrı şehirde düzenlenen ‘GEFC Turkey Study Fair-2014’ etkinliğine Selçuk Üniversitesi’ni temsilen Rektör Yardımcım Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş ile birlikte katıldık. Fuar sürecinde Pakistan’ın en köklü ve saygın üniversiteleri arasında yer alan Veteriner ve Hayvan Bilimleri Üniversitesi, Pencap Üniversitesi, Uluslararası İslam Üniversitesi ve Modern Diller Ulusal Üniversitesi ile işbirliği anlaşması imzaladık. Böylelikle 1 hafta içinde 4 üniversite ile işbirliği anlaşması imzalamış olduk. Dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasına girme hedefimiz doğrultusunda uluslar arası alandaki işbirliklerimizi artırmaya yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.  

 

Selçuk Üniversitesi ile Pakistan üniversiteleri arasındaki işbirliği protokolleri Pakistan’da yayınlanan ulusal gazeteler ile televizyon ve radyo kanallarında da ayrıntılı şekilde duyuruldu. (İsmail Yılmaz-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir