• DOLAR 32.593
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2407.21
  • ...
Son talebi de kabul edilmedi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır`da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 14 sanığın, "Cumhurbaşkanlığı sarayı önünde göstericileri öldürmeye teşvik" suçlamasıyla yargılandığı davada "redd-i hakim" talebi kabul edilmedi.

Kamuoyunda "İttihadiye olayları" adıyla bilinen davada, Kahire İstinaf Mahkemesi, sanıklardan Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Başkan Yardımcısı İsam el-Aryan`ın "redd-i hakim" talebini görüştü.

Söz konusu talebin davanın 8. duruşmasında dile getirildiğini değerlendiren mahkeme heyeti, "daha önceki duruşmalarda böyle istemin olmaması"nı gerekçe göstererek, talebi reddetti.

Mahkeme ayrıca Aryan`a bu talebinden dolayı, 10 bin 300 cüneyh (yaklaşık bin 470 dolar) para cezasına hükmetti.

Öte yandan İstinaf Mahkemesi`nin bu kararının ardından, daha önce durdurulan "İttihadiye olayları" davasında, yeni bir duruşma tarihinin belirlemesi bekleniyor.

Mursi ve 14 sanık, kamuoyunda "İttihadiyye olayları" olarak bilinen, 2012`de "Cumhurbaşkanlığı sarayı önünde protestocuların ölümüyle sonuçlanan şiddet olaylarını teşvik" suçlamasıyla açılan dava kapsamında, 4 Kasım`da ilk kez hakim karşısına çıkmıştı.
Kaynak: AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir