• DOLAR 32.323
  • EURO 35.144
  • ALTIN 2294.34
  • ...
Van Valisinden siyasilere şiddet uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN – Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Van Bölge Yarışma sergisinin açılışına katılan Van Valisi Aydın Nezih Doğan, seçimlere günler kala kente tırmanan gerginlik ve saldırılarla ilgili siyasileri uyardı.

 

Van'da son günlerde seçim propagandası yapan siyasi parti üyeleri arasında görülen saldırılar ve son olarak dün öğle saatlerinde HÜDA PAR üyelerine gece saatlerinde AK Partililere yapılan saldırılarla ilgili konuşan Van Valisi Aydın Nezih Doğan, şiddeti yöntem olarak benimseyenlerin bu yanlış davranışlarından vazgeçmeleri gerektiğini söyledi.

 

“Şiddeti bir yöntem olarak benimseyenler diğer partilere propaganda hakkı tanımıyor”

Basın mensuplarını sorularını yanıtlayan Vali Doğan, mahalli idare seçimlerinin genel seçimlere göre biraz daha tansiyonun yüksek olduğu seçimler olduğunu belirterek, “Tansiyonun kabul edilebilir bir seviyeye getirmek için biliyorsunuz. Hemen seçimlerin başlangıcında biz bir toplantı yaptık. Bütün siyasi partilerimizi il başkanları ve büyükşehir belediye başkan adaylarını çağırdık ve onlarla dostane bir sohbet yaptık. Ortaya bir mutabakat metni çıkarttık. Ancak zaman ilerledikçe şiddeti bir yöntem olarak benimseyen bazı kimselerin, başkalarının seçim propagandası yapmasını engelleyecek şekilde eylemleriyle karşılaştık. Bunlara karşı güvenlik birimlerimiz gereken etkili tedbirleri alıyor. Bu barış ve çözüm sürecinde şiddeti ortadan kaldıracak biçimde sorumluluk almamız gerekiyor. Temel sorumluluk da ailelere ve siyasi partilerin yöneticilerine düşüyor. Ben yine umut ediyorum ki Van'da seçim nezaket kuralları içerinde bundan sonra devam edecektir.” diye konuştu.

 

“Her şey devletin kontrolü altında”

Demokrasinin hasat mevsimi olduğunu ve bu dönemde hile yapmanın hiçbir çiftçiye yakışmadığını aktaran Vali Doğan, “Siyaset yapanlara da bu tür tavırlar yakışmaz. Gençlerimizin bu yönde doğru yönlendirilmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Sizlerin aracığıyla gençlerimize mesaj iletelim. Ama siyasilerimizin de genç kardeşlerimize doğru istikamet çizmeli. Her şeyin devletin kontrolü altında olduğunun da bilinmesini istiyorum. Vatandaşlarımız huzur içerisinde olsun. Politikacılarımız da huzur içerisinde propaganda çalışmalarına devam etsinler.” diye konuştu.

 

Öte yandan Van Valisi Aydın Nezih Doğan geçtiğimiz ay Van’daki siyasi partilerle bir araya gelerek 14 maddelik bir protokole imza atmışlardı. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir