• DOLAR 32.56
  • EURO 35.016
  • ALTIN 2434.696
  • ...
"Etkili Yönetim ve Liderlik" konferansı düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Tarsus Rehberlik ve Araştırma Merkezi ve Doğu Akdeniz Üniversitesi işbirliğiyle ‘Biz Sizinleyiz Projesi’ kapsamında özel ve resmi okullarda görevli okul müdürü ve müdür yardımcılarına yönelik olarak 75. Yıl Kültür Merkezi Konferans Salonunda Doğu Akdeniz Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Mehmet D. Karslı tarafından ‘Etkili Yönetim ve Liderlik’ konulu konferans verildi.

 

Konferansa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, RAM Müdürü Murat Tarsuslu, PDR Hizmet Bölümü  Başkanı Duran Yoruldu ve idareciler katıldı.

 

Açılış konuşmasını yapan Tarsus RAM Müdürü Murat Tarsuslu; Tarsus Rehberlik ve Araştırma Merkezi olarak üstlendiğimiz misyonun gereği yapılması gerekenlerin en iyisini yapmaya çalıştıklarını belirterek, ‘Biz sisinleyiz’ projesi kapsamında daha önce öğretmenlerim kişisel gelişimine yönelik planladıkları eğitimlerin olduğunun, bu gün de proje kapsamında Tarsus ilçesindeki okul ve kurum yöneticilerine yönelik Doğu Akdeniz Üniversitesiyle yaptıkları işbirliği neticesinde  ‘Etkili Yönetim ve Liderlik’ konusunda konferans düzenlediklerini belirtti, ayrıca RAM müdürü yöneticilerin paslanmaktansa yıpranmayı tercih eden bir anlayışa sahip olduklarında üstesinde gelemeyecekleri hiçbir işin olamayacağının altını çizdi.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir okullardaki liderlik anlayışının önemini vurgulayarak başladığı konuşmasında liderin okul yönetiminde çok önemli bir yerinin olduğunu, yöneticilerin okul ortamında olumlu bir hava oluşturarak genellikle çözüme yönelik bir yaklaşım sergilemeleri gerektiğini ifade etti.

 

Gerçekleştirilen çalışmanın yöneticilerimiz için faydalı bir çalışma olacağına inandığını belirten DEMİR çalışmanın gerçekleştirilmesindeki katkılarından dolayı Tarsus Rehberlik ve Araştırma Merkezine ve katılımlarından dolayı okul yöneticilerine teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

 

Prof. Dr. Mehmet D. Karslı verdiği konferansta okullarda liderliğin önemi, liderlik anlayışının nasıl olması gerektiği ve liderlerin yeterlilikleri gibi konulara değindi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir