• DOLAR 32.377
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.628
  • ...
Ağrı'da susuz Küpkıran Mahallesi hizmet bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Birçok ilde kuraklık ile başlayan su sıkıntısı varken Ağrı Yazıcı Barajının yüzde 87’si dolu diye su tahliyesinin yapıldığı halde bazı mahallelerde su sıkıntısı yaşanıyor.  Ağrı ili merkezine bağlı Küpkıran Mahallesi sakinleri yıllardır su sıkıntısı çekiyor ayrıca altyapı ve çevre düzenlemesinden de mahrum.

 

“Yıllardır çeşme suyundan mahrumuz”

Yıllardır Ağrı Belediyesine müracaat etmelerine rağmen sorunlarının çözülmediğini ifade eden mahalle sakinlerinden Selahattin Yakar “Belediye sorunumuzu çözmeyecekse biz nereye başvuralım. Yıllardır çeşme suyundan mahrumuz. Defalarca toplanıp belediyeye başvurmamıza rağmen gelip de bu sorunumuzu çözmediler. Hepimiz bahçelerimizde açtığımız kuyulardaki suyu kullanıyoruz ve inanın bundan dolayı bir çoğumuz hasta. Bakın mahallemiz çamur ve çöp içerisinde. Yetkililerden hassasiyet bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

 

“Mahallemizin durumu köylerden bile kötü”

Merkez mahalle olmalarına rağmen köylülerin bile kendilerinden daha şanslı olduğunu ifade eden Behçet Yakar ise şöyle konuştu: “Ayağımızda çizmeler olmadığı zaman sokaklardaki su birikintileri ve çamurdan dolayı dışarı çıkamıyoruz. Şuanda ne köprümüz var nede düzgün bir yolumuz. Şehre gelmişiz diyoruz ama köylerin durumu şehrin mahallelerinden daha iyi. Belediyeye her müracaat ettiğimizde seçimi atlatalım, sonra ihtiyacınızı gideririz diyorlar. Emin olun her seçimden sonra yaptıkları gibi bu seçimden sonra da bizi unutacaklar.”dedi.

 

“Bir tahta köprümüz vardı oda yıkıldı”

Halkın kendi imkanları ile yaptığı tahta köprünün yıkılması üzerine şehir merkezine ulaşmak için uzun bir yol kat etmek zorunda kaldıklarını söyleyen Nurettin Can, “ Bizim bir tahta köprümüz vardı oda Murta Nehrinin su yoğunluğundan dolayı yıkıldı. Yaklaşık 5-6 kilometreyi yürüyerek karşı tarafa gidip gelmek zorunda kalıyoruz. Biz zengin insanlar değiliz ki karşı tarafa araçlarla gidelim. Bir çözüm bekliyoruz.”dedi.

 

“Doğru dürüst bir banyo bile edebiliyoruz”

Kuyudan çektikleri su ile ihtiyaçlarını karşıladıklarını ifade eden mahalle sakinlerinden Saniye Gökçayır da; “Kullandığımız bu kuyu suyu hepimizde türlü türlü hastalıklara yol açtı. Doğru dürüst ne bir banyo edebiliyoruz ne de temiz bir su içebiliyoruz. Biz yardım talebinde bulunmuyoruz. Sadece hakkımızı istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

“Kuyuya gittiğimde evim yandı”

Evine su taşımak için dışarı çıktığı sırada evi yanan Melek Satman isimli mahalle sakini ise, “Komşumuzun bahçesinden kuyu suyu getirmek için evden çıktığım sırada, sobanın yanında bulunan perdem tutuşmuş. 3 küçük çocuğum ne yapacaklarını bilmediklerinden müdahale edememişler. Geldiğimde evimin yandığını gördüm. Çocukları zar zor kurtardım. Zaten su olmadığından hemen müdahale de edemedik. Kiracısı olduğum ev yanınca 3 çocuğumla beraber sokakta kaldım. Yetkililerin sorunumuza çözüm bulmalarını bekliyorum.”dedi. (Ömer Adıgüzel/ Hasan Özbay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir