• DOLAR 32.572
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2412.38
  • ...
"Bölgeyi kaosa sürüklemek isteyenler var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - 30 Mart Yerel Seçimlerine sayılı günler kala siyasi partiler hedef alındı. Bu saldırılarda HÜDA PAR bayrakları indirilerek yakıldı. Van’da da HÜDA PAR mitinginden dönen tesettürlü bayanlara saldırı yapıldı. Ayrıca AK Parti Başkan adayının da evine saldırı gerçekleşti. Partilere yönelik gerçekleşen bu provokatif saldırıları, Şırnak halkına sorduk.

 

 

İlke Haber Ajansına konuşan Şırnak halkı, “Türkiye’yi özellikle de bu bölgeyi kaos ortamına sürüklemek isteyenler var. Kaostan beslenerek bundan rant elde eden güçler var.”diyerek olayların provokasyon olduğunu söylediler.

 

 

İşte vatandaşın olaylara bakışı:

 

“Kaostan rant elde eden güçler var”

Son zamanlarda bölgeyi kaosa sürüklemek isteyen güçlerin olduğunu dikkat çeken İdris P, “Türkiye’yi bilhassa bu bölgeyi kaos ortamına sürüklemek isteyenler var. Kaostan rant elde eden güçler var. Kürdü Türkü birbirine düşürüp bundan istifade etmek istiyorlar, yapılması gereken şey halkımızın bu konuda uyanık olup bu oyuna gelmemesidir.” dedi.

 

 

“Hepimiz bölgenin insanıyız ayıptır”

Rahmet B: “Cumhuriyet Meydanında bayrakları kaydettiniz. Ne yazık ki o bayrakları asılı olan parti yöneticileri, bayraklardaki dayanışmaya sahip değiller. Biz isteriz ki herkes kendi partinin tanıtımını, çalışmasını yasal çerçevede yapsın, hak eden kazansın. Gelin görün ki bazıları bir şeylere çomak sokup engel oluyorlar bu hoş değil. Hepimiz bölgenin insanıyız ayıptır.”dedi.

 

 

“Bazı siyasi partiler, kendilerinden başkasına hayat hakkı tanımıyor”

Ramazan E, “Bugün maalesef siyasiler halkın karşısına projeleriyle çıkmıyorlar. Kazanmak uğruna insanları birbirine düşman yapıyorlar.  İnsanlar kutuplaştırıyor,  ayrıştırılıyorlar. Arapları Kürtlere, Kürtler Araplara düşman ediyorlar. Bu düşmanlık siyasi ranta dönüşüyor. İnsanları bölmek için siyaset yapılmaz, insanları birbirine kaynaştırmak birbirine kardeş yapmak için yapılır. Bu memleketin geleceği için, projeler üretip hayata geçirmek için siyaset yapılır. Ne yazık ki bazı siyasi partiler, kendilerinden başka kimseye hayat hakkı tanımayıp şiddete baskıya dayalı siyaset yapıyorlar. Hangi parti olursa olsun fark etmez bunları şiddetle kınıyorum.”dedi.

 

“Müslüman Kürtler, temsiliyetlerini HÜDA PAR’da görüyor”

HÜDA PAR’ı kabullenmeyen içine sindiremeyen bazı güçlerin olduğunu ifade eden Kerem K, “Bu yapılan saldırıları esefle konuyorum. Son olarak Van’da bacılarımıza alçakla yapılan saldırı bardağı taşırmıştır. Kabul edelim veya etmeyelim Kürdistan’da bir hareket daha var, Müslüman Kürtler, temsiliyetlerini HÜDA PAR’da görüyorlar. Saldırıların hiçbir Kürdün hoşuna gittiğine inanmıyorum, Ancak Kürt ve İslam düşmanı olanın hoşuna gider. Sevgi barış ve kardeşlik diyorsak, buna hepimizin destek çıkması ve dur demesi lazım.”diye konuştu. (Mustafa Erkan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir